הישראלי הממוצע מגדיל ב-7% את צריכת הבשר שלו בשבוע בו חל יום העצמאות לעומת שאר שבועות השנה - כך עולה מנתוני משרד החקלאות. בחודש המתחיל בפסח ונגמר בל"ג בעומר עולה צריכת הבשר בכ-15% לאדם, ומגיעה עד לכשני קילוגרמים לאדם, לעומת 1.3 קילוגרמים בשר שאדם ממוצע צורך בחודש.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בשנה האחרונה צנחו מחירי הבשר, הן הטרי והן הקפוא, בכ-7%. בשנת 2016 עמדה צריכת הבשר הממוצעת על כ-16 קילוגרמים לאדם לשנה, כאשר 43% מהציבור מעדיפים לצרוך בשר טרי שעלותו הממוצעת היא 59 שקלים לקילוגרם, לעומת 57% הצורכים בעיקר בשר קפוא, שעולה כ-40 שקלים לקילוגרם בממוצע.
הבשר הטרי אותו אוכלים הישראליים מגיע משני מקורות: בשר מעדרי בקר ישראליים, ובשר טרי המיובא לישראל מחו"ל. במשרד החקלאות מזהירים כי ישנם בתי עסק המוכרים בשר מופשר אותו הם מציגים כ"מיושן" - דבר המהווה עבירה על החוק. חשוב להקפיד על רכישת מוצרי בשר ועוף במקומות ממכר מסודרים, נקיים ומפוקחים, כאשר רישיון העסק מוצג בהם.
לצרכנים מומלץ לבדוק את תאריך הייצור והתוקף כמו גם את פרטי היצרן והיבואן של כל מוצר בשר אותו רוכשים. יש לוודא כי על אריזת המוצר נכתב כי הוא מכיל 100% בשר בקר - ציון של מרכיבים אחרים, דוגמת "מוצרי בשר", עשויים להעיד על עיבוד הבשר ואיכות נמוכה יותר שלו.