בסוף השבוע נפטר איל ההון והספנות סמי עופר בגיל 89 ממחלה קשה. בימיו האחרונים של עופר עלתה לכותרות פרשת "עופרגייט", במרכזה החשד לפיה אוניות של חברת "האחים עופר" עגנו באירן, אולם על פרטי הפרשה הוטל איפול, שהגיע לשיאו בהפסקת הדיון בוועדת הכלכלה של הכנסת בנושא. אלא שרפי גינת, חברו הטוב של סמי עופר, מאשר הבוקר ב"ידיעות אחרונות": "האוניות של סמי תרמו תרומה מכרעת לביטחון ישראל".
לפני כשבועיים התפוצצה ברעש גדול פרשת המכלית שנמכרה לאירנים, בעקבותיה הטילה ארה"ב עיצומים על החברה של האחים עופר, וכמה ימים לאחר מכן התפרסם כי אוניות בבעלות סמי עופר הובילו סחורה ועגנו בנמלים באירן. תמונותיו של סמי המנוח כיכבו בטלוויזיה ועל דפי העיתונים. השמועות בדבר הפרשה נפוצו לכל עבר, אך עופר היה בשלב מתקדם מדי של המחלה בכדי להבין מה קורה סביבו.
רפי גינת מעיד על עצמו שעופר והוא היו חברים קרובים ב-20 השנים האחרונות. הבוקר הוא כותב בטור מיוחד בעיתון "ידיעות אחרונות" כי "אין לי ידיעה ממשית מי מכר למי ואיך, אבל לסמי אין שום קשר ונגיעה לפרשת המכלית".
"בעניין האוניות שהפליגו לאירן אני דווקא כן יודע בוודאות", אומר גינת ומוסיף: "הרמז הברור של ראש המוסד לשעבר מאיר דגן חושף את שידעתי מזמן: האוניות של סמי תרמו לביטחון המדינה, סמי סיכן את עצמו ומתאים היה לו לעשות כן".
דיווח: "האוניות של עופר העבירו מסוקים לשימוש לוחמים ישראלים באירן"
במקביל, מדווח הבוקר העיתון "סאנדיי טיימס" הבריטי כי האוניות בבעלות סמי עופר שעגנו באירן הבריחו מסוקי בלקהוק שהוסתרו מפורקים במכולות, במטרה לסייע לפעילות של יחידות עילית ישראליות על אדמת אירן.
בשבוע שעבר פורסם בבלוג של העיתונאי האמריקני ריצ'רד סילברסטיין כי באמצעות אניות החברה שבבעלות משפחת עופר, אשר עגנו באירן בשנים האחרונות, "הוברחו סוכני מוסד רבים לתוך אירן לשם ביצוע משימות סודיות". בבלוג דווח כי חלק מאותם "סוכנים" היו גם מעורבים בחיסולו של בכיר חמאס לשעבר, מחמוד אל-מבחוח, בינואר 2010.
"אם ספינותיה של משפחת עופר המתינו להם בנמל באירן, אין זה מופרך", כתב סילברסטיין בבלוג שלו. "אני מוכן להתערב על כסף שהפתק (שקיבל ח"כ שאמה-הכהן במהלך הדיון אמש בוועדת הכלכלה, ואשר גרם להפסקת הדיון) הגיע מראש המוסד, תמיר פרדו".