ישראל צפויה לפתוח במתקפה צבאית על אירן לקראת חג המולד שחל בסוף דצמבר, כך על פי הערכה של גורמי מודיעין בריטיים שמצוטטים בעיתון "הדיילי מייל". על פי הדיווח, בכירי הממשל בלונדון מניחים כי ישראל תעדיף לתקוף את מתקני הגרעין האירנים "מוקדם מאשר מאוחר" ובסיוע לוגיסטי מצד ארצות הברית.
גורם בכיר במשרד החוץ הבריטי חשף כי לשרים בממשלה הבריטית נאמר לצפות לפעולה צבאית של ישראל "ככל הנראה בסביבות חג המולד או בתחילת השנה האזרחית". אותו גורם ציין גם כי קיימת הערכה הנשיא ברק אובמה ייאלץ לתמוך בפעולה הישראלית על מנת לא לאבד את תמיכת הקול היהודי בבחירות לנשיאות ארצות הברית שייערכו בעוד שנה.
"כמובן שאנחנו מתנגדים לנשק גרעיני בידי איראן, אך אנו גם לא סבורים שהיא תשתמש בו" הסביר הגורם הבריטי והדגיש כי הממשלה בלונדון לא תתמוך בצעד של תקיפה. "הדאגה הגדולה ביותר היא שלא יהיה ניתן למנוע מסעודיה ומטורקיה ולפתח נשק גרעיני משלהן", הוסיף.
"העולם צריך לעצור את אירן"
אתמול, כמעט יממה אחרי פרסום הדוח החמור שקובע כי אירן מנסה לפתח נשק גרעיני, ישראל סוף סוף שיחררה תגובה רשמית, גם אם קצרה במיוחד. "דוח הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית מאשש את טענת הקהילייה הבינלאומית וישראל, כי אירן מפתחת נשק גרעיני. משמעות הדוח היא כי על הקהילייה הבינלאומית לעצור את המרוץ האיראני לנשק גרעיני, שמסכן את שלום העולם והאזור", לשון ההודעה.
רוסיה הודיעה: נתנגד לסנקציות חדשות על אירן
מוקדם יותר אתמול פורסם כי ממשלת רוסיה הודיעה שלא תתמוך בסנקציות נוספות נגד אירן, למרות פרסום דוח הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית של האו"ם, שקובע כי אירן מפתחת, בניגוד להצהרותיה, פצצה גרעינית. סגן שר החוץ הרוסי גנאדי גאטילוב אומר שסנקציות נוספות נגד אירן יתפרשו כניסיון חיצוני לשנות את השלטון בטהרן.
סגן השר הוסיף כי סנקציות נוספות על אירן אינן מקובלות על רוסיה, וטוען כי יש לשקול את כל האפשרויות הנוספות לפני הטלת סנקציות שכאלה. שר החוץ עצמו סרגיי לברוב, לא הגיב לאחר פרסום הדוח שלשום, ואמר כי יש לבדוק אותו היטב וללמוד את כל חלקיו לפני שממשלתו תוציא הודעה רשמית בנושא.
ביום שלישי פרסמה הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) דוח דרמטי, בו פורסמו עדויות ברורות כי אירן מפתחת בחשאי נשק גרעיני. בין השאר נכתב כי לאירן יש אלפי צנטריפוגות פעילות ואורניום מועשר בכמות המספיקה לייצור פצצת אטום אחת לפחות. אירן עצמה דחתה את הדוח ואמרה כי הוא נכתב ממניעים פוליטיים.