האם ספינת המשט "דיגניטה אל-קראמה" שנעצרה היום בהשתלטות צה"ל על סיפונה תישאר בידי ישראל, גם אחרי שהפעילים הפרו-פלסטינים שבה יגורשו למולדותיהם? ארגון "שורת הדין" הגיש בצהריים תלונה במשטרת החופים ביוון נגד צוות הספינה בדרישה לעקל אותה. העילה לכך היא, לפי מגישי התלונה, הדיווח הכוזב של רב-החובל של האוניה שטען כי היעד שאליו היא יוצאת הוא העיר המצרית אלכסנדריה - ולא עזה, כפי שהיה הלכה למעשה.
בתלונה, שהגישו עורכי דין יווניים, הם הבהירו כי החוק במדינה אוסר על ספינות היוצאות מיוון להגיע לערים בהן אין נמל, בהם גם זה שברצועת עזה. בעבר אף קבע שר ההגנה האזרחית של יוון כי חל איסור על הספינות העוגנות במדינה להפליג מגבולות המדינה לעזה, שעליה מוטל סגר ימי.
הספינה הצרפתית שהיתה מודעת להגבלים החליטה לדווח לרשויות ביוון כי היא מתכוונת להפליג לאלכסנדריה, ובעקבות כך קיבלה את אישור הנמל לצאת. בנוסף לכך הודיע ארגון שורת הדין, כי אם הספינה לא תחזור על עקבותיה אלא תגיע לנמל אשדוד, הוא יעקל את הספינה במסגרת התביעה שהוא מנהל כנגדה בארה"ב.
לפני מספר שבועות הגיש הארגון תביעה כנגד הספינות שהשתתפו ומשתתפות כיום במשט, בטענה כי נטילת חלק במשט לעזה מהווה הפרה של חוק הניטרליות בארה"ב שאוסר על התארגנות של פעילות עוינת כנגד מדינה ידידותית לארה"ב.
הפרת הסגר הימי על עזה, והתנגשות עם כוחות צה"ל בלב ים, מהווים פעילות עוינת כנגד ישראל, שהיא מדינת ברית של ארה"ב, ועל כן אסורה.
על פי החוק, על התובע הכללי של ארה"ב לחלט את האוניות, והבעלות עליהן פוקעת. מאחר והתביעה מוגשת באופן פרטי, הבעלות בספינות עוברת חציה לתובע הכללי וחציה לתובעים עצמם. ברגע שתגיע הספינה הצרפתית לנמל, יעקל הארגון את הספינה, ביחד עם הספינות האחרות שכבר נמצאות שם מהמשט הקודם.