פרטים נוספים נחשפים לגבי פעילותו של המהנדס מעזה דיראר אבו סיסי, המוחזק בישראל. מכתב האישום שהוגש נגדו היום מתברר כי האדם שביום עבד כמהנדס חשמל, עבד על פי החשד בלילה כאחד הבכירים במערך הטכנולוגי של חמאס.
אבו סיסי יצא לאוקראינה כדי ללמוד הנדסת חשמל, ותוך כדי לימודים אחד ממרציו הפלסטינים, איפשר לו להיכנס לאקדמיה הצבאית האוקראינית. בתוך האקדמיה נחשף אבו סיסי למערכת הטכנולוגית שלהם ורכש השכלה רחבה בתחום הכוללת הערכת טווחים של טילים ובניית רקטות.
לאחר שחזר המהנדס הפלסטיני לעזה, עבר על פי הנחיה ישירה של מנהיגי הזרוע הצבאית של חמאס לפעול בשורות הארגון ולנצל את הידע שרכש. כחלק מהמאמץ לפיתוח היכולות הצבאיות של חמאס, החלו קסאמים שפעם עפו למרחק של 4-5 קילומטרים, להגיע עד למרחק של 20 קילומטר, כיום.
בעקבות הידע הרחב שצבר אבו סיסי ולאחר תהליך הפקת הלקחים של חמאס בעקבות "עופרת יצוקה", הופקד המהנדס על הקמת האקדמיה הצבאית של הארגון. ההחלטה לא לחסל אותו ועל פי דיווחים זרים לחטוף אותו לישראל, הגיעה ככל הנראה במטרה להוציא ממנו מידע מודיעיני לגבי היערכות חמאס בעזה. על פי הערכות וגם על פי טענת ראש הממשלה נתניהו, הוא העביר מידע בעל ערך, שישמש את ישראל.
בנוסף, לפני כל ביצוע חיסול נשאלת השאלה - האם יש דרך אחרת לעצור את האדם שמסכן את המדינה?, ולקבל אישורים של גורמים משפטיים. אם קיימת דרך לעצור אדם כזה ולהביאו לישראל, זה יכול לספק גם יתרון אסטרטגי.
מואשם במאות ניסיונות רצח
בשעות הצהריים הוגש כתב אישום חמור לבית המשפט המחוזי בבאר שבע נגד דיראר אבו סיסי, המהנדס בתחנת הכוח בעזה. אבו סיסי, שעל פי דיווחים זרים נחטף מאוקראינה לישראל לפני כחודש וחצי בעת שעשה את דרכו ברכבת, מואשם בתשעה אישומים בעבירות של פעילות בארגון טרור, מאות עבירות של ניסיון רצח, וקשירת קשר לפשע בעבירות של רצח וייצור נשק.
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד מורן גז מפרקליטות מחוז דרום, החל משנת 2002 עסק אבו סיסי במערך פיתוח הטילים אשר משוגרים על ידי החמאס לתחומי מדינת ישראל, בהגדלת טווח הירי שלהם, וכן בפיתוח יכולת חדירות הטילים לפלדה, על מנת שיוכלו לחדור כלים משוריינים של צה"ל, וזאת בכדי לפגוע בחיילים. כמו כן, ניהל אבו סיסי את האקדמיה הצבאית של ארגון החמאס שהוקמה לאחר מבצע "עופרת יצוקה", כחלק מלקחי המלחמה של ארגון החמאס.
על פי כתב האישום, אבו סיסי עשה את עבודת הדוקטורט שלו באקדמיה הצבאית להנדסה בחארקוב שבאוקראינה, אצל פרופ' קונסטנטין פטרוביץ, מומחה למנגנוני שליטה בטילי סקאד. במהלך לימודיו רכש אבו סיסי ידע נרחב בתחום פיתוח טילים, מנגנוני שליטה בהם, הנעתם וייצובם.
פיתוח טילים עבור החמאס
במקביל לעבודתו כמהנדס בחברת החשמל ברצועת עזה, הצטרף אבו סיסי לארגון החמאס ופעל בו בחשאי. במסגרת פעילותו בחמאס, בין השנים 2002-2008, מילא אבו סיסי תפקיד בהנהלת הארגון, בהיותו אחראי על נושא החשמל, במסגרת וועדה אשר בראשה עמד פעיל החמאס הבכיר מוחמד דיף, אשר עסקה בפיתוח ושיפור טילים ומרגמות מסוגים שונים.
פעילותו של אבו סיסי, כך על פי האישום, הובילה לפיתוח טילים קטלניים ששוגרו החל משנת 2002, ועודם משוגרים, לעבר תחומי מדינת ישראל ולעבר כלים משוריינים של צה"ל, וגורמים מידי יום ביומו לפגיעה בביטחון תושבי המדינה וחיילי צה"ל.
על פי כתב האישום, בתום מבצע "עופרת יצוקה" מונה אבו סיסי כאחראי על הקמת אקדמיה צבאית שתכשיר את דרג הקצונה והפיקוד בחמאס לתפקוד בשעת לחימה ואף הקים אותה בפועל.
כתב האישום מייחס לאבו סיסי עבירות רבות של ניסיון רצח בכך שהיה שותף למאות ניסיונות לגרום למותם של תושבי מדינת ישראל וחיילי צה"ל, עבירות של חברות בארגון טרור בשל כך שמילא תפקיד בהנהלה של ארגון החמאס, וכן עבירות של קשירת קשר לבצע פשע בכך שייצר ופיתח טילים מסוגים שונים וכן קשירת קשר לביצוע פשע לירות טילים לעבר מדינת ישראל ועבירות של ייצור נשק.
במשדר החי המיוחד שקיימנו בחדשות 2 התייחס לפרשה ראש הממשלה בנימין נתניהו. "אבו סיסי הוא איש חמאס, הוא מוחזק במעצר בישראל, במעצר חוקי לפי כל הכללים", הוא אמר - אך בניגוד לברק, סירב להשיב לשאלה האם יש קשר בין המעצר לבין שליט. הוא הסתפק בכך שציין כי "הוא (אבו סיסי) מסר מידע בעל ערך".
המגזין הגרמני "דר-שפיגל" כי בישראל חטפו את אבו סיסי כדי לקבל מידע שיוכל לאפשר את שחרורו של שליט בפעולה צבאית. לדברי מקור ישראלי שצוטט שם, כדי להצליח במשימה כזו על ישראל לדעת את מיקומו המדויק של החייל החטוף בתוך שטח הרצועה.