ההגדרה במערכת הביטחון היא "תכנית פיגוע שכבר יצאה לדרך" - פעולת טרור של חיזבאללה נגד מטרה ישראלית בחו"ל. ההתרעה החריגה מדברת על התקופה הקרובה, אך בשלב זה עדיין לא מצביעים במערכת הביטחון על מדינה מסוימת.
במערכת הביטחון זיהו התרעה חמורה ומיידית לפיגוע גדול של חיזבאללה, זאת כחלק מרצונו של הארגון לנקום את חיסולו של בכיר הארגון שחוסל, עימאד מורנייה. ההתרעה מדברת על תזמון של טווח הזמן המיידי. באופן כללי, חיזבאללה מכוון את כוונת הנקם על החיסול - לחגים ומועדים היהודיים.
מיד אחרי חיסולו של מורנייה בפברואר 2008, החלו בחיזבאללה לתכנן את פיגוע הנקמה. מאז ניסה מנגנון הפיגועים של חיזבאללה בחו"ל להוציא לפועל פיגוע נקמה גדול וכואב. כמה וכמה ניסיונות כאלה סוכלו: במאי 2008 בבאקו, בתאילנד, ולאחר מכן בנובמבר 2008 בסיני שבמצרים ובטורקיה בנובמבר 2009. עכשיו, מסתבר, היד עוד נטויה.
ההמלצה לישראלים: לא להצטופף במקומות הומים
כך מורכב מנגנון הפיגועים של חיזבאללה בחו"ל:
טלאל חמיה הוא האיש שהופקד על "נקמת מורנייה", והיה שותף לפיגועים בבואנוס איירס ב-1992. חמיה היה סגנו של מורניה במשך שנים ארוכות, ולאחר חיסולו מונה במקומו למפקד מנגנון הפיגועים בחו"ל. יד ימינו הוא אחמד אל-פאיד.
נאג'ם א-דין הוא "מהנדס המטענים" וקצין החבלה של חיזבאללה, מתוחכם ורב ידע וניסיון. הוא שוהה ברוב הזמן בלבנון.
למלאכת גיוס המסייעים בחו"ל מצטרף נעים חריס - איש עסקים לבנוני שמגייס מסייעים בארצות שונות עבור פיגועים.
פעיל נוסף הוא מהמט טאהראורלו, אזרח טורקי המעורב אף הוא בגיוס סייענים לניסיונות הפיגוע של החיזבאללה שהיו בטורקיה.
סביב האנשים הגלויים הללו, יש לא מעט אנשי צללים. המנגנון הזה נשען ונעזר באירן, וחברים בו גם גורמים העוסקים בזיוף דרכונים ותעודות.
ומה הישראלים השוהים בחו"ל צריכים לעשות נוכח האיום הזה? לא ברור בדיוק אילו הנחיות יש לתת במצב הזה, אך בהחלט ריכוזים גדולים של ישראלים עלולים להוות מטרה לפיגוע שכזה. יש לנקוט בזהירות, לא להצטופף יותר מדי במקומות הומים.
בראשית החודש פרסם המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה עדכון של אזהרות המסע מטעם המטה ללוחמה בטרור, לקראת חג הפסח - ובו קריאה לישראלים שלא לנסוע לסיני או לטורקיה. בנוסף, חודדו הנחיות הזהירות לישראלים שנוסעים במהלך החג למדינות אגן הים התיכון.