מאיר דגן, ראש המוסד לשעבר, התייחס הערב לפרשת האחים עופר ואמר כי העיסוק והפרסומים בנושא "מוגזמים". עם זאת סירב דגן להרחיב בסוגיה במהלך טקס הענקת פרס מוסקוביץ' לציונות בעיר דוד בירושלים. כאן בחדשות 2 באינטרנט העברנו האירוע בשידור חי.
בטקס עצמו הודה דגן לקהילת אנשי המודיעין ואמר: "גדולתם האמיתית היא שגם מתוך הכשלונות הם לומדים את הראוי להילמד ויש להם את הכוח כל פעם מחדש להבין שזו מלחמה. שבלי נחישות אין סיכוי שנשרוד במלחמה הזו, ואין משימה קשה יותר משמירת בטחונה של ישראל".
"הייתה לי הזכות לעמוד בראש חלק חשוב מקהילת המודיעין", אמר דגן והוסיף בבדיחות: "יושבת בקהל האישה היחידה שאני באמת מפחד ממנה – אישתי". דגן הודה גם לבנו ולנכדיו שהיו בקהל.
נתניהו: לא אישרנו מגעים
מוקדם יותר היום הגיב גם ראש הממשלה בנימין נתניהו להסתבכות והסנקציות האמריקניות, ואמר כי בניגוד לרמיזות שיצאו מכיוון האחים עופר ישראל מעולם לא אישרה או ידעה על עגינת ספינות של הקונצרן בנמלי אירן.
"משרדי לא אישר את המגעים האלה, נודע לי עליהם רק מפנייה עיתונאית" - הבהיר ראש הממשלה בוועדת חוץ וביטחון של הכנסת. "בדקתי זאת עם הגורמים המוסמכים במשרדי, לא היה כל אישור להגעה או לפריקה של מטען בנמל אירני".
"יש לנו מדיניות ברורה בנושא", ציין נתניהו. ראש הממשלה התייחס לנושא כשהגיב לשאלה ששאל אותו ח"כ אופיר אקוניס (ליכוד).
אמש הכחיש לראשונה משרד ראש הממשלה את טענות חברת האחים עופר, לפיהן קיבלה אישור לעגון בנמלים באירן. עוד התברר אתמול, כי בעשור האחרון עגנו באירן אניות של חברת "טנקר פסיפיק", בבעלות האחים הישראלים, לפחות 13 פעמים.
הפרשה נחשפה בשבוע שעבר, כשחברת ספנות סינגפורית שבבעלות האחים עופר, נכנסה לרשימה השחורה של ארה"ב. במשפחה ניסו להסביר שמדובר בסך הכול באי הבנה. לפי האמריקנים, חברת "טנקר פסיפיק" שבבעלות עופר, מכרה מיכלית לחברת "קריסטל שיפינג", חברה שרשומה תחת בעלות דובאית, ומשם עברה הספינה לחברת IRISL, חברת הספנות של שלטון האייתוללות.
כדי לעקוף את סנקציות המערב, הקים המשטר באירן מאות חברות קש ברחבי העולם. אחת מהן היא ככל הנראה אותה חברה דובאית. האמריקנים טוענים שמשפחת עופר הייתה צריכה לדעת שהספינה תגיע בסופו של דבר לאחמדינג'אד.