סוף למשט ההומניטרי? לקראת משט המחאה והסיוע הבינלאומי שצפוי להגיע לישראל בסוף השבוע מטורקיה, החליטו הלילה השרים בישיבת הממשלה למנוע מהספינות להגיע ליעדן בעזה. המשימה הוטלה על חיל הים. עם זאת, בצה"ל יבדקו את הציוד על הספינות ואם "יענה על ההגדרות הביטחוניות" - יועבר לעזה.
לקראת משט המחאה והסיוע הבין לאומי שיצא מאיסטנבול ושאמור להגיע לחופי רצועת עזה בסוף השבוע הקרוב כאשר עליו פעילי שלום וזכויות אדם מרחבי העולם, תרופות, צעצועים וחומרי בניין אותם הם מקווים לחלק לתושבי עזה, תרגלו צוותי ספינות חיל הים תרחישים של השתלטות על ספינות.
בחיל הים קיבלו הוראה חד משמעית לעצור את הספינות לפני שהן מגיעות למים הטריטוריאליים של ישראל. ספינות חיל הים ישדרו התראות לצוותי ספינות המשט ויורו להן להסתובב חזרה אל מדינות המקור שמהן יצאו.
צוותים בספינות הסיוע שלא יענו לדרישת חיל הים וינסו בכל זאת להגיע אל רצועת עזה, ייעצרו ויובלו לישראל. מפקד חיל הים האלוף אליעזר (צ'ייני) מרום אמר כי המפקדים בספינות צה"ל יקפידו על כך שלא יסתננו לספינות מחבלים ואמצעי לחימה. "החיילים תודרכו לפעול ברגישות ולהימנע מלהיגרר לפרובוקציות והתגרויות מצד משתתפי המשט", הוסיף האלוף מרום.
מגעים עם הטורקים
למרות עצירת המשט ומניעת הצלחתן של ספינות הסיוע להגיע אל חופי רצועת עזה, ייבדק ציוד הסיוע שיגיע עם משט המחאה על ידי אנשי כוחות הביטחון ולאחר הבדיקה, אם יימצא "מתאים לפי הגדרות הצבא", ישלח לעזה למען סיוע הומניטרי.
בימים האחרונים התקיימו מגעים בין טורקיה לישראל בעניין עצירת המשט. ראש ממשלת טורקיה ארדואן העביר מסרים לישראל דרך שגרירו בארצות הברית כי הוא יעצור את המשט המתוכנן בתנאי שישראל תקלוט את הסחורות ותעביר אותן לרצועת עזה.
גורמים בישראל אישרו כי אכן כזו הצעה עלתה וכי הם מסכימים לעסקה אך לאחר יומיים חזרו בהם הטורקים בטענה כי הם אינם מצליחים לעצור את המשט.