החזית הדרומית נפתחת מחדש: לאחר נצחונו של מועמד האחים המוסלמים מוחמד מורסי והמתיחות הגוברת בגבול מצרים, הוחלט בצה"ל לדרוש 15 מיליארד שקלים על מנת לתגבר את ההיערכות בגבול הדרומי, כך פרסם העיתון "מעריב".
לאחר שבשנים האחרונות צה"ל ריכז את מירב המאמצים בחזית הצפונית, ברצועת עזה ובמאמצים רחוקים נראה כי כעת יחול שינוי בתפיסה האסטרטגית של הצבא. במסגרת דיונים שהחלו עוד לפני זכייתו של מורסי לנשיאות במצרים, נבחנה האפשרות להצטיידות באמצעי לחימה חדשים ופריסת ציוד מודיעיני שידרשו תוספת תקציבית של שלושה מיליארד שקלים בכל שנה בחמש השנים הקרובות.
גורם מדיני בכיר ציין כי "לא ניתן להישאר אדישים לנוכח הטלטלה שעוברת המדינה שרואה עצמה כ'מרכז העולם הערבי'". עם זאת, למרות הדיונים להגדלת המשאבים לגזרה הדרומית הדגיש הגורם כי בישראל רואים חשיבות עצומה בהשארת הסכם השלום על כנו נותרה.
הצבא העשירי בגודלו בעולם
לפי הערכות במערכת הביטחון סוגיית ההיערכות המחודשת של צה"ל בדרום תעלה כבר בדיוני התקציב הקרובים. בכירים במשרד צפויים להבהיר במהלך הדיונים כי ללא תוספת של 3 מיליארד שקלים בשנה, יתקשו בצה"ל להתכונן לאיומים החדשים בגבולה הדרומי של ישראל.
מאז מלחמת יום הכיפורים עבר הצבא המצרי, שורה של שידרוגים והוא מונה כעת 12 דיביזיות, כ-300 טנקים, כ-240 מטוסי F16 מתקדמים וכמיליון חיילים בסדיר ובמילואים. לשם השוואה, על פי פרסומים זרים, בצה"ל משרתים רק כ-700 אלף חיילים.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה לידיעה: "מטבע הדברים צה"ל לומד ועוקב אחרי השינויים במזרח התיכון, ובכלל זה במצרים".