יו"ר הוועדה לביקורת המדינה ח"כ עתניאל שנלר (קדימה) הודיע בעקבות חשיפת חדשות 2 כי פנה אל מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס בדרישה כי יבדוק את התנהלות צה"ל בנושא צי הליסינג. שנלר ביקש מהמבקר לבדוק מדוע התנהל צה"ל באופן בזבזני ולהגיש את ממצאיו לוועדה.
"הנושא עלה בביקורת פנימית של מערכת הצבא ומבקר המדינה ער לתופעות הללו", אמר ח"כ שנלר בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט. "אני מצפה שמערכת הביטחון תסיק מסקנות אופרטיביות מידיות באשר לשימוש ברכבי הליסינג, מהבחינה הכלכלית, ותפיק את הלקחים לעתיד", הוסיף שנלר.
יו"ר הוועדה לביקורת המדינה אמר עוד בשיחה כי אם ישכיל הצבא להפיק את הלקחים בעקבות ממצאי המבקר, תנוח דעתה של הוועדה. "אם ימצאו שלא להציג את הדברים ולא להפיק את הלקחים - נפעל בהתאם בוועדה לביקורת המדינה", הבטח שנלר והוסיף: "למרות הכל, אני סומך על צה"ל ועל מערכת הביטחון שיעשו שינוי דרמטי בתחום הזה".
על פי החשיפה שהביא כתבנו עמית סגל במהדורה המרכזית של חדשות 2, החלטה אחת שגויה הורידה לטימיון חצי מיליארד שקלים מכספי משלם המיסים. למרות המלצות מבוססות נגד המהלך, החליטו בצה"ל להעביר את צי הרכב שלהם לחברות ליסינג, ובכך בזבזו כספים אדירים שלטענת סגן הרמטכ"ל מנעו מימון של פרויקט רגיש.
סגן הרמטכ"ל: "מדובר באירוע מביך"
לא בכל יום משמיע סגן הרמטכ"ל האשמות בוטות כל כך. זה קרה ליאיר נווה בדיון על נושא שולי לכאורה, הליסינג בצה"ל. החל מ-2001 רצה צה"ל לברר אם ניתן להעביר את צי הרכב, אותו נהג עד אז לרכוש בעצמו, לליסינג. שש חוות דעת שנמסרו על המעבר לשירות הליסינג חשפו שזה פשוט לא כדאי: הליסינג יקר לפחות ב-20% מאשר החזקת צי הרכב על ידי צה"ל.
חמש שנים אחרי, התברר שתג המחיר של ההפקרות הזו הוא 560 מיליון שקלים - אולם זה לא מסתיים כאן. בשנה שעברה, בתקופת כהונתו של הרמטכ"ל לשעבר אשכנזי, נחתם חוזה הארכה לשירותי הליסינג.
בחודש שעבר, כשממדי השערוריה מתחילים להתברר, באמצע סערת גלנט, מכנס סגן הרמטכ"ל דיון סגור, ובו הוא מעלה כמעט במפורש חשד לפלילים שפגע ביטחונית בצה"ל. "החומרים חמורים", אמר האלוף נווה, "מדובר באירוע מביך. התהליך היה רע, הכסף היה יכול לשמש לפרויקט הכי חשוב של צה"ל בתכנית הרב-שנתית. מקווה שלא נגיע למסקנה שהיו כאן שיקולים זרים, הרי הפסד של סכום כזה לא היה עובר בשום חברה אזרחית, המנכ"ל היה מתפטר מיד".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה לשידור הכתבה: "בשנת 2005 עלה הנושא בעבודת מטה סדורה ואושר ע"י הרמטכ"ל דאז דן חלוץ לעבור לליסינג. החשב הכללי במשרד האוצר אישר את המלצות הצבא ואף אימץ את מסקנותיו. המכרז החדש ב-2010 כלל שינויים שבעקבותיהם הוזל המחיר בעשרה אחוזים, למרות עליות המחירים. בימים אלה נערכת בדיקה מחודשת בעניין, ועד שתושלם לא יאושרו התקשרויות נוספות".