לא תגיע לעזה: המשט שיצא אתמול מצפון קפריסין ועליו פעילי שמאל יהודים מישראל ומאירופה צפוי להגיע לעזה מחר בשעות הצהריים, אך בישראל לא מתכוונים להמתין עד אז. בחיל הים נערכים לעצור את הספינה כבר במהלך הלילה, ולפנותה במידת הצורך לנמל אשדוד. כעת נמצאת הספינה מרחק של כ-75 מיילים מחופי עזה, כ-110 קילומטרים לערך.
מוקדם יותר הערב הודיעה ישראל רשמית כי לא תאפשר לספינת הסיוע להיכנס למים הטריטוריאליים של רצועת עזה. "אם הספינה תפנה לנמל אל-עריש או לנמל אשדוד, הציוד שעליה יפורש ויורשה להיות מועבר לרצועת עזה לאחר שייבדק", אמר דובר משרד החוץ יגאל פלמור.
הספינה "איירין" יצאה אתמול מנמל פמגוסטה שבקפריסין, ועליה פעילי שלום ישראלים, פעילים מאירופה ומארצות הברית. בין הפעילים - גם ניצול השואה ראובן מושקוביץ' והטייס לשעבר יונתן שפירא.
בישראל אמרו הערב כי חיל הים יעצור את המשט, אם הפעילים יתעקשו וינסו לשבור את המצור המוטל על הרצועה. עם זאת, במשרד החוץ אישרו הערב כי עדיין לא נוצר קשר עם קפטן הספינה ואנשיה "הכוונה היא לעלות מול קפטן הספינה בקשר ולהבין לאן בדיוק בכוונת הספינה לפנות", נמסר הערב ממשרד החוץ.
"ייעצרו ויילקחו לנמל אשדוד"
"אם הפעילים על הספינה יצהירו כי בכוונתם להגיע לעזה, נסביר להם כי ההגעה לשם אסורה. אם הם יתעקשו להגיע לאזור אליו הכניסה אסורה, מרחק 32 ק"מ מהחוף, הם ייעצרו ויילקחו לנמל אשדוד", נמסר עוד.
מצדם, הדגישו הפעילים על הספינה כי אם ייתקלו בכוחות צה"ל הם אכן יפגינו התנגדות - אך לא יעשו זאת בדרכים אלימות. "אם צה"ל יבקש מאיתנו להפנות את הספינה לאשדוד נסרב לכך ונממש את זכותנו על פי החוק הבינלאומית להמשיך לעזה", אמר הערב גלן סאקר, קפטן הספינה. "אם הם יעלו על הסיפון לא ננקוט נגדם אלימות פיזית, אבל לא נציית להם.
במקביל, מתארגן משט מחאה נגד המצור על רצועת עזה, המונה שמונה ספינות, ואשר צפוי לצאת מיוון במהלך שלושת החודשים הקרובים. בחמאס ממשיכים להבטיח גם הערב כי משטים רבים נוספים צפויים לצאת בתקופה הקרובה לעבר רצועת עזה, כשמטרתם היא הסרת המצור.