הקרב על תקציב הביטחון יוצא היום לדרך: הבוקר תתכנס מליאת הממשלה לישיבה מיוחדת בת שמונה שעות כדי לדון בתוכנית החומש הרב שנתית של צה"ל ומערכת הביטחון. כשעל הפרק שוב הקיצוץ בתקציב - יציגו הרמטכ"ל ושר האוצר את עמדותיהם באשר לצרכי המערכות שבראשן הם עומדים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לטענת גורמים באוצר הפרסומים האחרונים בנוגע לאיום האיראני הם "מסע הפחדה נגד אזרחי ישראל". עוד טוענים במשרד האוצר, כי ריבוי הכותרות בנוגע לאיום האירני וההתלבטויות, כביכול, של הדרג המדיני בנוגע לתקיפה - נועדו רק להצדיק את ההשקעה הכספית שידרוש היום בדיון משרד הביטחון.
היועץ הכספי לרמטכ"ל וראש אגף התקציבים במשרד הביטחון, תא"ל ראם עמינח, יציג היום בישיבת הממשלה את היקף ההתייעלות ופינוי מקורות לטובת התעצמות של מערכת הביטחון בשנים 2008-2012, העומד של 9.4 מיליארד שקלים. זאת בהתאם ליעדי ועדת ברודט, שקבעה כי מערכת הביטחון צריכה להתייעל בכ-10 מיליארד שקלים בחומש הראשון, וב-20 מיליארד שקלים בחומש השני.
עמינח יציג גם את תהליכי ההתייעלות, החיסכון והקיצוצים שמקיימים צה"ל ומשרד הביטחון בימים אלה בתחומ הרכש, המשקים, הבינוי וכוח האדם, שצפויים להביא עד לסוף שנת 2017 לחיסכון והתייעלות בהיקף של יותר מ-30 מיליארד שקלים - היעד שנקבע בדוח ברודט.
הוויכוח בין משרדי האוצר לביטחון הוא סביב שישה-שבעה מיליארד שקלים. הדיונים בנושא התקציב יחלו היום, אך צפויים להיות מוכרעים רק בעוד כמה שבועות.
דרישת צה"ל: תקציב מודיעין וסייבר
אמש התכנסו בכירי מערכת הביטחון לסדנה, שבה דנו בתכנית הרב שנתית "עוז" לקראת הדיון שיתקיים היום בפני הממשלה בעניין התקציב. בין המשתתפים בכנס היו שר הביטחון אהוד ברק, מנכ"ל משרדו אודי שני, הרמטכ"ל בני גנץ וסגנו יאיר נוה, על רקע הצגת הדרישות הצה"ליות מתוך תקציב הביטחון היום לשרים.
גורם ביטחוני המעורה בפרטי הדיונים, סיפר לחדשות 2 באינטרנט: "ישנה דילמה של הקצאת משאבים. אנו מבינים שיש בצד השני תהליך של התעצמות מבחינת איכות ודיוק של טילים ורקטות. מהמידע שיש ברשותנו, אויבנו יכולים לפגוע בכל עיר בישראל ועלינו לבנות מערך הגנה אקטיבי שיוכל להתמודד מול האיומים".
אותו גורם הוסיף שבמערכת הביטחון מתכוננים למגוון איומים, גם בתחום הלוחמה ברשת. "יש להשקיע משאבים גדולים במודיעין גם מבחינת זירות שונות פוטנציאליות. תחום הסייבר מתעצם מאוד ויש מתחים גם בתחום הזה ויש לפעול יותר בעניין. הכיוונים שמסתמנים הכי חשובים מבחינת צה"ל הוא תחום המודיעין על כל רבדיו, הגברת הזירות ופתיחת זירות חדשות וכן מענה לאיום הרקטי שהפך להיות דרמטי.
עוד הדגיש הגורם כי אין לשכוח רבדים נוספים כמו העברת הבסיסים לנגב, שדורשים תקציב רב ופרויקטים נוספים שעתידים לצאת.