בנמל התעופה בן גוריון בודקים, כך מתברר, לא רק את תיקיהם ומזוודותיהם של נוסעים "חשודים" - אלא גם את תוכן תיבת המייל שלהם.
אזרחית אמריקנית ממוצא פלסטיני גורשה מישראל לאחר שסירבה לערוך בדיקה בחשבון הדואר האלקטרוני הפרטי שלה בנמל התעופה בן גוריון, כך מדווחת סוכנות הידיעות AP. סנדרה תמרי, אזרחית ארצות הברית בת 42, הגיעה בחודש שעבר לישראל, שם איש ביטחון "דחף לפניה מסך מחשב", לדבריה, וביקש ממנה להתחבר לחשבון המייל הפרטי שלה.
על פי הדיווח, איש הביטחון שחשד כי תמרי היא פעילה פרו-פלסטינית, ביקש לחפש בחשבון המייל שלה עדות לכך שהאישה פועלת נגד ישראל. תמרי סירבה לפתוח את החשבון האישי שלה, ובעקבות זאת גורשה מישראל.
תמרי הגיעה לנתב"ג ב-21 בחודש מאי האחרון כדי להשתתף ב"כינוס רוחני". היא מתארת את עצמה כפעילה למען השלום שקראה בעבר להחרמת ישראל, ומספרת כי היא ידעה שיהיו עיכובים בגלל ביטחון - אבל לחדירה לחשבון המייל שלה היא לא ציפתה.
"כשהם הפנו את המסך אלי ואמרו לי - תתחברי, סירבתי", היא משחזרת. "אז הם אמרו - את כנראה טרוריסטית אם את מסתירה משהו. הבעיה היא שאין שום דרך ישרה להגיד שאתה מגיע לבקר בשטחי הגדה המערבית מבלי להיכנס למלכודת של אנשי הביטחון. או שאתה משקר ומסתכן להיתפס בשקר, או שאתה אומר את האמת ולא בטוח שיתנו לך להיכנס".
"אנשי הביטחון בודקים גם סטטוסים בפייסבוק"
על פי הדיווח, המקרה של תמרי אינו אירוע בודד. ב-AP טוענים שמדובר בשינוי מהותי בשיטות הפיקוח המופעלות בתקופה האחרונה בנתב"ג, וכי אנשי הביטחון פונים בעיקר למוסלמים או ערבים לבדיקת דואר אלקטרוני. הפיקוח, מסבירה סוכנות הידיעות, נועד למצוא את המבקרים שהיו פעילים בארגונים או יוזמות פרו-פלסטיניות.
יתרה מזו, מדריכת טיולים למזרח התיכון טוענת כי הביקורת הפולשנית בישראל לא נעצרת בבדיקת המיילים. "השיטה לא חדשה, אבל הופכת להיות נפוצה יותר ויותר, אמרה והדגישה כי בכל קבוצה שהיא מלווה לארץ יש לפחות אדם אחד שעובר בדיקה שכזאת, ולעתים אנשי הביטחון בודקים אפילו עדכוני סטטוסים בפייסבוק.
מהשב"כ נמסר בתגובה לסוכנות הידיעות AP כי "כל הפעולות נעשות בהתאם לחוק בישראל".