מתקפת הסייבר נגד ישראל באמת גורמת לנזקים? למרות טענות ארגון ההאקרים "אנונימוס" כי פרץ למאות אתרים ישראלים וגרם להפלתם, בשב"כ לא מזהים הבוקר פגיעה משמעותית, אלא ניסיון חבלה בעשרות אתרים שוליים בלבד. עד עתה מסתכמת "התקיפה" שעליה הודיעו מראש פעילי הארגון, בהאטה של מהירות הפעילות של האתרים הישראלים ולא יותר מכך.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בימים האחרונים נפתח ביחידת הסייבר של השב"כ חמ"ל שעוקב אחר ההתארגנויות השונות ברשת ולא רק חושף מודיעין, אלא גם עוסק בסיכול ובפגיעה במי שמנסה לחבל במערכות המחשבים של ישראל. אנשי החטיבה תדרכו בימים האחרונים עשרות גופים שמוגדרים קריטיים כיצד להיערך ולהימנע מניסיונות הפגיעה.
לטענת "אנונימוס", בין האתרים שהופלו - אתר משרד החינוך ואתר רשות שדות התעופה. עם זאת מדגישים ברשות שדות התעופה כי בניגוד לפרסומים, אתר האינטרנט כלל לא נפרץ ומתפקד כרגיל. בכמה מהאתרים ש"נכבשו", נראית תמונה שעליה מתנוסס דגל פלסטין, אך מדובר במספר זעום של אתרים שאינם בעלי היקפי גלישה משמעותיים. במקביל, משרד האוצר הדגיש כי "אתרי הממשלה היושבים בממשל זמין עבודה ביממה האחרונה וממשיכים לעבוד כסדרם".
באחד האתרים שנפגעו כתוצאה מהמתקפה הבינלאומית - אתר לכנסים רפואיים בישראל - כתבו הפורצים: "ברכות ישראל, התעסקתם עם האנשים הלא נכונים. אנחנו נתייחס לכל מוות נוסף (של פלסטינים) כמתקפה אישית על הארגון, ונגיב על כך במהירות וללא אזהרה".
עוד טוענים ההאקרים כי פרצו לחשבונות הדואר האלקטרוני של יותר מ-25 אלף אזרחים ישראלים. רוב המתקפות הן מסוג "מניעת גישה", כלומר יצירת עומס שימנע כניסה לאתרים. בגופי הביטחון ובמשרדי הממשלה נערכו לקראת המתקפה והעלו את הכוננות: לעובדים הועברו הנחיות רבות, ובראשן המלצות שתקפות לכולם - להחליף סיסמאות ולא לפתוח הודעות דואר אלקטרוני משולחים לא מוכרים. ההערכה היא כי מרבית האתרים שנפגעו וייפגעו במהלך היום הם בעלי מערכת אבטחה חלשה.
בהודעה המקדימה שפורסמה על מנת לגייס האקרים וקראקרים, טען הארגון כי המניע למתקפה הוא "המתקפה על אנשי עזה, שמוצפים בביוב של ישראל ומאוימים על ידי הצבא שלה ומתים בגבול בזמן שהם מחכים לעזרה רפואית - לא נשלים עם כך יותר. לא נעצור עד שמדינת המשטרה תהיה מדינה חופשית, ופלסטין תהיה חופשית", נכתב בהודעה.