רק שנה אחת הפרידה בן סרן ד' (28) לבין גיוס למשמרות המהפכה של אירן, אבל אז הוריו החליטו לעלות ארצה מהעיר הקטנה קרמאנשה, כ-200 ק"מ מגבול עירק. מאז שעלה לארץ בשנת 2000, הוא כבר סיים שני תארים, עבר קורס קצינים והיום הוא משמש כראש צוות במערך הלוחמה האלקטרונית בלוט"ם. אמש הוא קיבל את אות מצטייני המערך הטכנולוגי מהרמטכ"ל בני גנץ.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הוא גדל בבית ספר מוסלמי למחוננים והיה היהודי היחיד שם, ובימי שבת בבוקר הקפיד ללמוד עברית כדי לקרוא בתורה. עד גיל 16 הוא לא הרגיש בשוני בגלל שהוא יהודי, אבל עם גילו החל היחס המנוכר כלפיו בסביבתו.
הוריו החליטו לעלות ארצה כדי לשמור על הזהות היהודית, שכן מספר היהודים באירן הלך ופחת. "היהודים באירן משתדלים שלא להתבלט ומצניעים סממנים דתיים וכך נהגתי, בלי כיפה או פאות", הוא מספר בריאיון לחדשות 2 Online.
משפחתו התמקמה במרכז הארץ, ומאחוריהם הם השאירו באירן סבתא ושני דודים, שעדיין נמצאים שם. "הם חיים טוב ולא נתונים לאיומים", מספר ד'. כשעלה לארץ היה לו שם אירני, אך הוא שינה אותו לשם ישראלי. חבריו הקרובים ומשפחתו עדיין קוראים לו בשם הישן שלו. אחיו הצעיר, בן 24, שירת גם הוא בצבא - ביחידה 8200, שם משרתים אירנים רבים, בשל הצורך בדוברי השפה הפרסית.
"לא יודע מה היה קורה אם הייתי בצבא אירן"
כמו כל צעיר אירני שחלה עליו חובת הגיוס, ד' היה אמור להתגייס למשמרות המהפכה של אירן. "שם לא אכפת להם אם אתה יהודי או לא, ואני באמת לא יודע מה היה קורה אם הייתי מתגייס", הוא מציין. "אולי היינו משלמים כסף וזה היה עוזר לי להשתחרר".
את הפרס הוא קיבל מהרמטכ"ל על "פריצת דרך משמעותית בתחום הלוחמה האלקטרונית". לדבריו, הוא הצליח להתמודד עם האיומים השונים באמצעות האמצעים הקיימים היום בצה"ל ובלי להשקיע כספים רבים. "אנו מתמודדים עם הרבה איומים שבעבר לא הצלחנו לטפל בהם, כשאין לך ברירה אחרת אתה חייב לעשות את הבלתי אפשרי", הוא מספר.
לטקס, שהתקיים אמש בבסיס הקריה במעמד הרמטכ"ל וקצינים בכירים נוספים הגיעו בני משפחתו של ד' וחבריו ליחידה. "זה כבוד ממש גדול בשבילי, טוב לדעת שחוץ מזה שאתה אוהב את מה שאתה עושה אז גם מעריכים אותך", הוא מסכם. למעט ד', עוד 12 קצינים נגדים ואזרחים עובדי צה"ל מהמערך הטכנולוגי קיבלו אמש את האות.
לפניות לכתב: Matanh@ch2news.tv