הערב אנו מספקים לכם הצצה ראשונה לרובוט חמוש הפועל ברצועת עזה: בימים אלו מבצע צה"ל בשיתוף חברת "ג'ינייס", ניסויים ברכב לא מאויש, מצויד במקלע, מצלמות ומערכת לאיתור מטענים. מדובר לא רק ברובוט שמבצע סיורים לאורך הגדר, אלא במכונות שמלוות את הכוחות הלוחמים בעומק הרצועה.
"הרעיון הוא לקחת את היכולות פנימה לשטח האויב ולהוציא את החיילים מנקודות החולשה", מסביר סמנכ"ל השיווק של "ג'ינייס", נועם סגל על היתרון שבשימוש ברובוטים.
אחרי שהאוויר נכבש על ידי כלי טיס לא מאוישים, עכשיו תורם של היבשה והים. לדוגמא, ניתן לראות היום דגים רובוטים שיכולים לשאת חומר נפץ וחיישנים בעזרתם ניתן לאסוף מידע ולחדור לנמל איוב ולאתר כלי שייט.
רובוט קופץ מעל גדר
בנוסף, פותחו גם רובוטים אמפיבים החמושים במצלמה שנעים על הקרקע ומתמודדים עם מכשולים ובוץ. רובוטים מיוחדים אלו יכולים לפעול גם ביבשה וגם בים. בנוסף, קיים רובוט קופץ שיכול להתגבר על גדר בגובה של שלושה או ארבעה מטרים.
במעבדות אוניברסיטת בן גוריון פותח רובוט הנחש, ודומה לו ישנו גם רובוט סלמנדרה - שחי בים וביבשה. בנוסף פותח כלי שיכול לטפס אנכית על קירות ומכשולים בסיוע כריות ואקום, או בסיוע מגנטים כמו הרובוט שנועד לסרוק אוניות.
היום נפתחה בהרצליה תערוכת הרובוטיקה הישראלית וכבר ניתן לזהות את התחום הבא - להקות של רובוטים. כלי שהוא חלק מלהקה שיכולה לסרוק ולנטר שטחים החשודים כנגועים בחומר רדיו-אקטיבי או כימי.
בימינו ניתן לראות שרובוטים לוחמים תופסים מקום הולך וגדל בצבאות העולם. הצטרפותם לכוחות מעלה שאלות משפטיות מוסריות כמו- האם הטכנולוגיה תאפיל על בני האדם? ועד כמה ניתן להביא אחריות למכונה? לכן נכון לעכשיו נראה רובוטים פועלים לצד חיילים בינתיים, ולא במקומם.