השכנה מדרום קוראת לישראל להפסיק מיד את המבצע: שלושה ימים לאחר שהחל מבצע "צוק איתן" ברצועת עזה, קוראת מצרים לממשלת ישראל ולצה"ל לחדול מההפצצות והתקיפות ברצועה באופן מיידי - ולנהל מגעים לרגיעה מול חמאס. דובר משרד החוץ המצרי פרסם היום (ה') הודעה רשמית, ובה דרישה מישראל להפסיק מיד את המבצע.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במקביל לפרסום ההודעה, שוחחו בטלפון הנשיא המצרי עבד אל פתח א-סיסי, ויושב-ראש הרשות הפלסטינית אבו-מאזן. א-סיסי הבטיח לאבו-מאזן לעשות מאמצים לחידוש הרגיעה בין ישראל לחמאס. לדבריו של הנשיא המצרי, המצב הולך ויוצא משליטה - והוא מעוניין בכך שישראל תחדש את המגעים להפסקת אש והסדר, ככל הנראה בתיווך מצרי.
בישראל לא מקשיבים לקריאה: "לפנינו עוד ימים ארוכים של לחימה"
אלא שהקולות הנשמעים מירושלים לא תואמים את הבקשה המצרית. שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון, הבהיר כי מבצע צה"ל ברצועה יימשך: "הישגי צה"ל עד עתה הם משמעותיים מאוד. אנו ממשיכים באופן שיטתי בהתקפה על חמאס וארגוני הטרור ופוגעים בהם ובנכסיהם באופן קשה מאוד. נמשיך בכך עד שיבינו שההסלמה אינה וכדאית ושאיננו סובלים ירי לעבר יישובינו ואזרחינו", כתב יעלון בעמוד הפייסבוק שלו.
"צה"ל תוקף מהאוויר, מהים ומהיבשה מאות מטרות חמאס, ועד כה פגענו במחבלים והשמדנו, בין היתר, בתי מפקדים, אמצעי לחימה, מוסדות שלטון, משגרים, רקטות ועוד. החמאס סופג נזקים כבדים מאוד, והוא יוסיף ויספוג מכות קשות מאוד גם בימים הקרובים, בכל העוצמה וההיקף וככל שיידרש, עד אשר ישוב השקט ליישובי הדרום", הוסיף יעלון שהבהיר שלפנינו עוד ימים ארוכים של לחימה.
בתגובה להודעה המצרית, אמר השר עוזי לנדאו (ישראל ביתנו): "צריך להאזין לקריאה המצרית אבל להמשיך ולעשות את כל מה שדרוש למען אזרחי ישראל. חשוב לא לסיים את המבצע לפני שיהיה שקט וההתרעה תשוקם. ישראל צריכה להסביר למצרים שאין לנו ברירה - אלא להמשיך במבצע". לנדאו אף קרא להגביר עוד יותר את התקיפות.
הקבינט התכנס: נשקלות אפשרויות שונות להחרפת המבצע
במקביל, כינס היום ראש הממשלה נתניהו שוב את הקבינט המדיני-ביטחוני לדון במהלכים הבאים של ישראל במבצע "צוק איתן". ההערכה היא כי המבצע עדיין לא עומד לקראת סיום, בניסיון ליצור מציאות חדשה מול החמאס.
הקריאה של החמאס לחזור להבנות עמוד ענן מסוף 2012 כנראה שלא תתקבל יותר על ידי הקבינט, שפועל כעת כדי ליצור הסדר חדש מול החמאס השולט בעזה, הסדר שונה מזה שהושג במבצע הקודם. בכל מקרה, הנוסחה לפיה "שקט ייענה בשקט" לא נמצאת יותר על השולחן.
אל הקבינט הובאו אפשרויות שונות להסלמה של המבצע, וייתכן שגם כניסה קרקעית עומדת על הפרק. לראש הממשלה והשרים הוצגו צורות פעולה חדשות של הצבא, לצד המשך הפעולות שכבר מתבצעות כעת.