ישראל ביצעה לאחרונה ניסוי טיסה ראשון למערכת חץ 3, טיל נגד טילים שמיועד להשמיד טילים בליסטיים מחוץ לאטמוספרה. כך נחשף היום בכנס להגנה מפני טילים. הניסוי נערך בישראל ותכליתו - בחינה ראשונית של היציאה שלו ממערב השיגור. אחרי כמה מאות מטרים הטיל הושמד והניסוי עבר בהצלחה.
החץ 3 מפותח בתעשייה האווירית בשילוב עם ארצות הברית, וניסוי טיסה נוסף שלו צפוי בתחילת השנה הבאה. ישראל החליטה להאיץ את הפיתוח של החץ 3, הוא נועד כאמור להשמדת טילים מחוץ לאטמוספרה, בעלי ראשי קרב לא קונבנציונאליים.
מדובר במוצר חדשני ויחיד מסוגו בעולם, תודות לחיישן מיוחד במערכת ההנעה של הטיל. הטיל יכול לעבור בין מטרות שונות בחלל. הוא לא מתפוצץ בסמוך לטיל המאיים אלא מתנגש בו.
בינואר: תרגיל בהיקף חסר תקדים עם ארה"ב
בחודש ינואר הקרוב נערכת ישראל לבצע תרגיל הגנה מפני טילים, "ג'וניפר קוברה", בשיתוף עם האמריקנים שיהיה הגדול ביותר שנערך אי פעם. במהלכו יביאו לכאן האמריקנים מערכות מכ"מ וסוללות פטריוט שיוצבו בצפון, במרכז ובדרום ויתרגלו בו ירי טילים. ארה"ב צפויה גם להביא לכאן אוניית AGIS, שנושאת על סיפונה טילים נגד טילים, היא תעגון בישראל ותשולב בתרגיל.
לראשונה יהיה גם שילוב של כל מערכות ההגנה הרב שכבתיות: החץ, כיפת ברזל והפטריוט. הכול ינוהל ממרכז ניהול אש אחד שצפוי להיות מוקם ולהתחיל לעבוד כבר בשנה הבאה. בעוד כשנה וחצי יצטרף למערך גם "שרביט קסמים", מערכת הגנה מפני רקטות כבדות וטילי שיוט, בפיתוח משותף של ישראל וארה"ב.
בכנס הגנה מפני טילים שנפתח היום אמר פרנק רוז, תת מזכיר ההגנה לענייני חלל של ארה"ב, כי "ממשל אובמה מחויב עמוקות להמשך שיתוף הפעולה בתחום ההגנה מפני טילים וזה לנוכח האיום המתגבר שמגיע מאירן". לדבריו של רוז, "הם מאיצים את פיתוח הטילים הבליסטיים, לאחרונה ניסו טילים בטווח של 2,000 ק"מ וממשיכים לנסות להעשיר אורניום כדי להתקין ראש קרבי גרעיני על טיליהם, ולכן ארה"ב משתפת פעולה עם רוסיה בפעם הראשונה כדי לבנות מערכת הגנה משותפת על אדמת אירופה".
אל"מ שחר שוחט, מפקד מערך ההגנה האוויריות בחיל האוויר אמר, כי "יש חשיבות עליונה להשלים את הפיתוחים הללו שיתורגלו בקרוב, והוכח רק לפני מספר חודשים עם הצלחת מערכת כיפת ברזל כי היכולת להשלים רקטות במעופן מנעה מישראל הסתבכות במבצע קרקעי ובזבוז מיליוני שקלים על כל יום לחימה אם ישראל הייתה נדרשת למבצע".
עוד אמר בכנס, כי "ישראל החלה לשנות את כל מערך ההגנה האווירית שלה לנוכח האיומים מחיזבאללה ומסוריה , מחמאס ומאירן". לדבריו, כבר בגיוס אוגוסט שהחל אתמול החל גיוס מוגדל למערך ההגנה האווירית כדי לאייש את סוללות כיפת ברזל שייכנסו לפעילות מבצעית, ארבע בשנתיים הקרובות ובשנים שלאחר מכן עשר סוללות נוספות.