אחרי שנים של ניסיונות ועימותים בין משרד הביטחון למשרד האוצר, נראה שמהפכת משכורות חיילי צה"ל קרובה יותר מאי-פעם. צה"ל גיבש, בהוראת שר הביטחון אהוד ברק, מתווה תקציבי שיאפשר העלאה של מאות אחוזים בשכרם של חיילי החובה.
נכון להיום שכרם של לוחמי צה"ל עומד על כ-700 שקלים, וכמחצית מכך מקבלים חיילי העורף. על פי המתווה שגובש, בשנתם הראשונה יקבלו הלוחמים כ-1035 שקלים והחיילים העורפיים יזכו לשכר של 520 שקלים. במשך שירותם יעלה השכר באופן משמעותי כך שלוחמים ישתכרו בשנה השלישית לשירותם 2,200 שקלים, ותומכי לחימה 1,600 שקלים.
המימון להעלאת דמי הקיום, כ-1.6 מיליארד שקלים, לחיילים יגיע ברובו ממקורות פנימיים של מערכת הביטחון. שר הביטחון ברק אמר ש"ההעלאה תאפשר תגמול הולם והוגן לאלה שנקראים, ולוקחים יותר סיכון ומעמיסים על עצמם יותר את השירות הצבאי". מנכ"ל משרד הביטחון אודי שני אמר בתגובה לשינוי הצפוי: "זהו שינוי נדרש למדינת ישראל".
הכסף לחיילים - יגיע בחלקו מהמשוחררים
עם זאת, יש לציין שמקורות המימון יגיעו מקיצוץ מסוים בפיקדונות והטבות לחיילים משוחררים. העלאה שכזו תצריך גם את משרד האוצר לפתוח את כיסו ולהוסיף כ-500 מיליון שקלים לתקציב משרד הביטחון.
בשנים האחרונות עלתה לא אחת סוגיית השכר של החיילים המשרתים בסדיר. הצעות חוק שונות שמטרתן העיקרית היא להעלות את שכר החיילים עלו וירדו מהפרק בשנים האחרונות. מעל לתשע הצעות שהגיעו מכלל הקשת הפוליטית הציעו למדינה ולמערכת הביטחון לשלם לחיילים מחצית משכר מינימום הקבוע במשק.
כעת המתווה ההישגי של משרדי הביטחון והאוצר אמור להיות מאושר במסגרת תקציב המדינה הבא, אחת הסוגיות הבוערות ביותר של הממשלה הנוכחית. עדיין לא ברור מתי תהיה ההצבעה עליו והאם יהיה מדובר בתקציב חד-שנתי או דו-שנתי, בינתיים, החיילים ימשיכו לחכות.