היבט נוסף להשפעות המשמעותיות של הסנקציות הכלכליות על אירן: ההגבלות על המערכת הכלכלית של הרפובליקה האסלאמית גרמו לפגיעה אנושה בתעשיית ייצור הטילים ארוכי הטווח - ובהם טילי סג'יל ושיהאב המסוגלים להגיע גם לישראל, כך עולה מדוח שמפרסם מכון המחקר ללימודי אסטרטגיה בלונדון (IISS).
לקריאת הדוח המלא - לחצו כאן
"בעוד שהסנקציות לא הצליחו למנוע מטהרן לפתח ולהגביר את הפעילות להעשרת אורניום, הן כן סיכלו את המאמצים לפתח ולייצר טילים בליסטיים ארוכי-טווח", נכתב בדוח. "לטילים אלו יש את היכולת לפגוע במטרות פוטנציאליות במערב אירופה ומעבר לכך".
נתניהו: הסנקציות לא מועילות
"אם הסנקציות יימשכו להפריע לטהרן להשיג מרכיבי הצתה חיוניים ומרכיבים הנדרשים לייצור מנועי טילים", מייעץ מכון המחקר, "הניסיונות האירניים לפתח טילים בליסטיים ארוכי טווח עשויים להתעכב באופן משמעותי, אם לא להיעצר לחלוטין".
עוד נטען בדוח כי לאירן אין עדיין את היכולת המבצעית לשיגור ה"סג'יל 2", שכן הניסויים בו עדיין לא הושלמו בגלל הסנקציות. להערכת הדוח, גם הפיצוצים שאירעו בשנה שעברה בבסיסי הטילים האירניים, היוו חלק מרכזי בפגיעה בתכנית הטילים של הרפובליקה האסלאמית.
בפגישתו השבוע עם המועמד הרפובליקני לנשיאות ארצות הברית מיט רומני, טען ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הסנקציות נגד אירן לא הועילו עד כה. "חשוב שנעשה כל שביכולתנו על מנת למנוע מהאייתולות להשיג יכולת גרעינית", אמר נתניהו בפגישה. "עלינו להיות הוגנים ולומר שכל המאמצים הדיפלומטיים והסנקציות שהוטלו עד כה לא עיכבו את תכנית הגרעין האירנית כהוא זה. לכן אני מאמין שאנו זקוקים לאיום צבאי חזק ואמיתי לצד הסנקציות, כדי שיהיה לנו סיכוי לשנות את המצב הזה".