"צדקתי תוכח, אני אמרתי אמת ואומר אמת", כך אמר הערב הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, בהתבטאות ראשונה בנושא מאז ששב מחו"ל ועל רקע הפרסומים החדשים בדבר הקשרים בין בועז הרפז, האחראי ל"מסמך הרפז" ורונית אשכנזי, אשתו של הרמטכ"ל לשעבר, כפי שנחשפו בערוץ הראשון.
בנמל התעופה בן גוריון הוסיף אשכנזי בפני המצלמות, "אני כמובן ער לפרסומים האחרונים ולפרשנויות ולכל הדברים שמתרחשים כחלק ממסע שנועד לפגוע בי ובמשפחתי. אני חושב שאני יודע מאיפה זה מגיע ובאילו נסיבות. יש לי אמון מלא ברשויות החוק של מדינת ישראל. החלטתי בעבר לא להיגרר למעמד הזה. המשטרה עשתה חקירה מאוד יסודית, נחקרו מאות אנשים, המשטרה קבעה שלאשתי אין שום חלק בכתיבת המסמך".
"אני שירתתי 40 שנה בצבא, לא צברתי נכסים או רכוש מלבד יושרי ומעשיי", אמר. "גם במקרה הזה חד משמעית דיברתי אמת. לא יהיה נכון לענות על שאלות קונקרטיות, שעלו אגב גם בעבר. מבקר המדינה עורך בדיקה מאוד יסודית, מתשאל מאות אנשים ואמר בקולו שיבדוק את כל הטענות ויפרסם הכל בדוח המבקר".
"לא ראיתי את הודעות הטקסט"
אשכנזי הוסיף: "אמרתי אמת, אני אומר אמת ואמשיך לומר את האמת. אשתי התבקשה להיחקר, ענתה על כל השאלות, לא שמרה על זכות השתיקה. על פי בקשתה נבדקה במכונת אמת ובפוליגרף יצאה דוברת אמת. אין לה שום קשר למסמך. כשדוח המבקר יפורסם אענה על שאלות אלה וגם על אחרות שעוד לא שאלתם".
על עצם הפרסום, לפיו נשלחו בין רונית אשכנזי לבין הרפז אלפי הודעת טקסט, אמר: "לא ראיתי את האס.אם.אסים, לא הראו לי אותם, היא עמדה איתו בקשר ולא הייתה היחידה שעמדה איתו בקשר. לא נעשה כאן פוטש, זו טענה הזויה, נעצור כאן ונמתין לבדיקת כל הטענות".
היועמ"ש: לא נפתח מחדש בחקירת מסמך הרפז
בתגובה לפניית התנועה לאיכות השלטון, דוחים הערב במשרד היועץ המשפטי לממשלה את הבקשה לפתוח בחקירה מחודשת של הפרשה, אך לא סוגרים את הדלת לגמרי, בכפוף להחלטת מבקר המדינה.
במשרד היועץ המשפטי לממשלה הבהירו: "נמצא כי אין בממצאי החקירה כדי לבסס ביצועה של עבירה פלילית, מלבד זיוף המסמך והשימוש בו בכוונה להשפיע על תהליך מינוי הרמטכ"ל; כן הוסכם, על דעת כלל גורמי מערכת אכיפת החוק שעסקו במלאכה", עוד נכתב בהודעה, "כי מן המסכת העובדתית שנחשפה במהלך החקירה הפלילית, אשר חלקים ממנה מתפרסמים בימים אלה בכלי התקשורת, לא עלו חשדות קונקרטיים נוספים נגד מעורבים אחרים בפרשה, לרבות חשדות בדבר שיבוש מהלכי משפט".
למרות זאת מדגישים במשרד היועץ המשפטי כי, "בהתאם להוראות החוק, ככל שימצא מבקר המדינה במהלך בדיקתו כי המידע שברשותו מעלה חשד לביצוען של עבירות פליליות, הרי שהדברים יועברו לידי היועץ המשפטי לממשלה, ויטופלו בהתאם, כמקובל".