צה"ל חושף היום את דירוג המועצות האזוריות בישראל על פי שיעור הגיוס, שיעור המיצוי לקצונה ומדד מיצוי הלחימה. בראש הרשימה עומדות המועצות האזוריות גליל עליון ולהבים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מהנתונים המתייחסים לילידי שנת 1991, אחוז הגיוס הגבוה ביותר לגברים נמצא במועצה האזורית מבואות החרמון, עם 96.5%. בקרב הנשים נמצא אחוז הגיוס הגבוה ביותר במועצה המקומית להבים, עם נתון מדהים של 98.3%.
בתחתית דירוג המועצות המקומיות נמצאות המועצות החרדיות. במקום האחרון במדד גיוס הגברים לצבא נמצאת המועצה המקומית מודיעין עילית, עם 10.8% בלבד. אחוז הגיוס לנשים באותה המועצה עומד על 0.5%. המועצות שקיבלו את דירוג הגיוס הנמוך ביותר הן אלקנה ועמנואל, בהן התקבלו נתוני גיוס של נשים בלבד, לאחר שמספר המתגייסים הגברים לא עבר את ה-30.
בצה"ל ביקשו להדגיש כי בשל העובדה שברשויות המקומיות הדרוזיות והצ'רקסיות אין גיוס בקרב הנשים, ממוקמות הרשויות במקומות נמוכים בדירוג הכולל, "חרף נתוני גיוס ומיצוי לחימה גבוהים של הגברים".
שיעור גיוס הגברים בכלל צה"ל עומד על 74.6%, שיעור גיוס הנשים עומד על 58.8%, שיעור המיצוי לקצונה בכלל צה"ל עומד על 7.3% (6.8% בגברים ו-7.7% בנשים) ושיעור המיצוי ללחימה בקרב הגברים עומד על 45.3%.
דירוג המועצות המקומיות המובילות (בשקלול כל הנתונים):
1. מועצה אזורית הגליל העליון
2. מועצה מקומית להבים
3. מועצה אזורית משגב
4. מועצה אזורית מבואות החרמון
5. מועצה מקומית כפר ורדים
6. מועצה אזורית עמק יזרעאל
7. מועצה מקומית ברנר
8. מועצה מקומית עומר
9. מועצה מקומית תל מונד
10. מועצה אזורית חוף השרון
ראש מועצת אלקנה, צדוק זהוראי, מסר בתגובה: "הנתונים שנמסרו גורמים עוול לישוב ציוני-לאומי-דתי שמרבית בניו משרתים ביחידות שדה בסדיר ובמילואים. לצערנו יעידו על כך גם שבעה חללי צה"ל בני היישוב שנפלו".