העולם כולו נגדו - כמעט: הלחץ הגובר על משטר אסד משפיע גם על בן בריתו בלבנון. גורם בכיר בחיזבאללה מזהיר היום כי הארגון ימנע בכל מחיר את נפילת המשטר העלאווי בדמשק, גם אם הדבר יעלה לו בעימות צבאי עם ישראל. "חזבאללה לא יאפשר את נפילת אסד ומשטרו, יהיה אשר יהיה מחיר הכניסה לעימות צבאי עם ישראל", אמר הגורם לעיתון "א-ראי".
"חיזבאללה תומך בפתרון פשרה עם המשטר הנוכחי בסוריה, ולא בלעדיו", הוסיף הגורם בחיזבאללה. "זאת במסגרת פיתרון שיתבסס על רפורמות וישביע את רצון המשטר והאופוזיציה, ובו בזמן ישיב את הביטחון למדינה".
חיזבאללה, בניגוד לחמאס, הודיע כבר מראשית המחאה נגד המשטר הסורי לפני כמעט שנה כי הוא ניצב לצדה של סוריה בהתמודדות עם דיכוי המחאה. עם זאת, על פי דיווחים בכלי תקשורת במערב, שוררים לאחרונה חילוקי דעות בתוך הנהגת חיזבאללה על אופן ניהול המשבר בידי מזכ"ל הארגון חסן נסראללה, וכי קיימות לא מעט ביקורות על החלטתו לעמוד לצדו של אסד בכל מחיר.
החשש בחיזבאללה הוא כי עם נפילת אסד, ולצד הסנקציות הגוברות על אירן - ייפגע ואף יקרוס ציר טהרן-דמשק-חיזבאללה, עליו נשען הארגון שנים רבות. זאת ועוד, חושש הארגון מהביקורת הקשה מבית על התייצבותו לצד המשטר הסורי וכי הרחוב הלבנוני יבקש "לסגור חשבון" עם הארגון לאחר נפילת אסד.
לפני חודשיים דיווחו גורמים באופוזיציה בסוריה כי לפחות 120 אנשי חיזבאללה נהרגו במהלך העימותים ברחובות סוריה, בניסיון לסייע למשטר אסד לדכא את המהומות. לדברי אותם הגורמים, בעימותים הללו נהרגו גם לפחות 40 אנשי "משמרות המהפכה" באירן.
ואם באירן עסקינן - הרי שבראיון שהעניק אמש שר החוץ האירני עלי אכבר סאלהי לערוץ "אל-מנאר" של חיזבאללה, הדגיש כי כל התערבות צבאית בנעשה בסוריה תוביל למלחמה כוללת. "היא תגרום לפיצוץ האזור", אמר סאלהי.
תושבי חומס: "הגופות נערמות ברחובות והעולם יושב בחיבוק ידיים"
בינתיים, בסוריה ממשיכים ללקק את הפצעים מהטבח האכזרי בחומס בסוף השבוע, שגבה את חייהם של כ-380 בני אדם. רבים מתושבי העיר מתחו ביקורת חריפה על החלטתן של סין ורוסיה להטיל וטו על הצעת ההחלטה שיזמו מדינות המערב במועצת הביטחון, שקראה לאסד לפנות את כסאו.
"הקהילה הבינלאומית יושבת בחיבוק ידיים בזמן שהגופות ממשיכות להיערם ברחובות", אמרו כמה תושבים הלילה. "ציפינו שהאו"ם יעזור לנו, אבל הוא השאיר אותנו ככה", זעקו התושבים. "עכשיו המשטר יכה אותנו חזק יותר. עכשיו נראה לאסד מה זה. דמשק, הנה אנחנו באים. מהיום והלאה נראה לאסד 'כנופיות חמושות' מהן".
ברחבי העולם נשמעו שורה של גינויים להטלת הווטו של רוסיה וסין. מזכ"ל האו"ם באן קי-מון אמר אמש כי הוא מאוכזב מכישלון מועצת הביטחון להגיע להסכמה וטען כי הכישלון מחליש את הקהילה הבינלאומית. מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, הטילה את האחריות להמשך שפיכות הדמים בסוריה על רוסיה וסין.
ואילו נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, הודיע כי הוא מתייעץ עם גורמים בִּמְדינות ערב ואירופה על הקמת גוף עוקף או"ם שינסה למצוא פיתרון למשבר המתחולל בסוריה. אמש דיווחו כלי תקשורת ברוסיה כי שר החוץ סרגיי לברוב יגיע ביום שלישי לדמשק, וייפגש עם הנשיא אסד.