פחות מחודש לאחר מבצע "עמוד ענן" ו-"התעשייה הפעילה ביותר ברפיח חזרה לפעול", כך מדווח כתב סוכנות הידיעות AP ברצועת עזה. על פי הדיווח בנו תושבי הרצועה מחדש את רשת מנהרות ההברחה התת-קרקעיות מתחת למעבר רפייח והגבול המשותף עם מצרים. אחרי שמרביתן הופגזו במהלך המבצע האחרון של צה"ל ברצועה. כתב AP טוען שנשקים חיוניים לשלטון החמאס חזרו לעבור לצד סחורות לצרכנים ברצועה.
בכל שעות היום "מסביב לשעון" נערכות עבודות בשטח האדמה של 12 הקילומטרים בדרום רצועת עזה. "מערבלי בטון, לבנים וחצץ נראים בכל מקום, השיקום המהיר מעלה שאלות בנוגע לנזקים שישראל גרמה למנהרות" שואלים ב-AP? על פי ההערכות, חיסלה ישראל 140 מנהרות במהלך מבצע "עמוד ענן".
"זה מקור החיים שלנו, זו העבודה היחידה שאני יכול למצוא. אני עובד כאן כבר חמש שנים", מספר אבו לאבדה בן ה-24 שמשוחח עם הכתב תוך כדי שהוא עומד בבוץ העזתי.
על פי הדיווח של סוכנות הידיעות, במעבר עוברים "טילים אירניים שיכולים להגיע עד תל אביב" לצידם של אופנועים תוצרת סין, בעלי חיים וגם מוצרי יסוד. אנשי חמאס הם אלה שמנהלים את האתר וגם אוספים מסים ממעבירי הסחורות. בשבוע שעבר הגיע שר הפיתוח הגרמני לרצועה, על פי דיווחים שלא אושרו, מטרת הביקור שלו הייתה לנסות ולפתור את בעיית ההברחות לרצועת עזה במסגרת יוזמה כלל אירופית שעשויה לכלול גם שליחת כוח בינלאומי לרצועה.