"ברגעים האחרונים התקבלה ההחלטה בקבינט הביטחוני על יציאה למבצע צבאי מעמיק בעזה, 4,000 צווי 8 חולקו וכבר ניתן לשמוע את רעם מטוסי ה-F16 בשמי הדרום". זה נוסח הודעות הווטסאפ שמופצת בשעות האחרונות - וגרמה לגל נוסף של שמועות ולחץ.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
גם הפעם, כמו בפעמים קודמות בחודשים האחרונים גורמים בצה"ל הכחישו את הדברים ואומרים שמדובר בהודעה שגויה שהופצה על ידי גורם אלמוני. בהודעה, שהופצה משעות הבוקר נכתב עוד כי בצה"ל נערכים למבצע שיערך מספר שבועות. בדובר צה"ל סירבו להתייחס לידיעה.
"יוצאים ככל הנראה למבצע אגרסיבי במיוחד. המבצע יקרא צוק איתן. והמטרה טיהור קיני המחבלים אווירית וקרקעית", נכתב בהודעה הכוזבת, שהגיעה לעשרות אלפים וגרמה לבהלה רבה.
גל פניות למערכת חדשות 2
למערכת חדשות 2 Online הגיעו פניות רבות מאזרחים שביקשו לדעת האם יש ממש בהודעה שהופצה, או ששוב מדובר בפברוק. "אני חשבתי בהתחלה שאולי זה לא אמיתי אבל רציתי לוודא, נמאס כבר מכל השמועות האלה", תהה אחד הגולשים. גולש נוסף קרא להעמיד לדין את האנשים שמפיצים את ההודעה: "יש אנשים שלא מבינים שזה סתם ולוקחים את זה ברצינות, יש מספיק מתח באוויר".
במשטרה התייחסו היום לגל השמועות שפשטו על הרשתות החברתיות, זאת לאור הודעות שנגעו גם להנחיות משטרתיות לכאורה. "בעקבות ההסלמה של הימים האחרונים מופצות ברשתות החברתיות שמועות והודעות שונות המזהירות את הציבור מפני סכנות אפשריות. במידה ואכן נבקש להתריע בפניכם על סכנה כזו או אחרת, נדאג לעדכן אתכם באופן רשמי בעמוד הפייסבוק שלנו ובאמצעי התקשורת", ציינו במשטרה.
זו לא הפעם הראשונה ששמועות כוזבות מציפות את הרשת: בחודש שעבר, גל שמועות שקריות לגבי גורל הנערים החטופים הופץ בטלפונים החכמים ובאינטרנט - ודובר צה"ל נאלץ להוציא הודעה שבה הבהיר כי אין לשמועות כל בסיס או אחיזה במציאות. כבר משעות הבוקר ביום החטיפה הופצו שמועות רבות ברשתות החברתיות ובאפליקציית המסרים המידיים וואטסאפ, בהם עלו דיווחי שווא על מבצעי חילוץ - שלא היו ולא נבראו.
לפניות לכתב: Matanh@ch2news.tv