השיח הגלובלי סביב תקיפה צבאית אפשרית באירן נמשך ללא הפסקה. כמעט כל גוף תקשורת אמריקני לאומי מספק ציטוטים של בכירים מישראל או מארצות הברית, בנוגע לפעולה אפשרית שתבלום את האיום מצדה של טהרן.
רשת בלומברג האמריקנית מדווחת הבוקר, שלמרות הבעת ההתנגדות של וושינגטון לתקיפה, צבא ארצות הברית דווקא מתאמן ובוחן יעדי תקיפה באירן. גורמים בפנטגון אמרו לבלומברג שארצות הברית מסמנת מטרות ברחבי המדינה בהן מתקני הגרעין, מפקדות משמרות המהפכה ויחידות עילית של הצבא האירני. כמו כן, על פי הדיווח, חיל האוויר האמריקני מתרגל תדלוק של מטוסי קרב מהאוויר, שעשויים להיות ישראלים.
רק 19% בעד תקיפה באירן ללא עזרת ארה"ב
מומחים בצבא ארצות הברית טוענים באוזני כתבי הוושינגטון פוסט, שהצבא האמריקני דווקא יכול לפגוע אנושות במתקן הגרעין התת קרקעי בפורדו. זאת למרות שבעבר פורסם, שהמתקן שנחצב בצלע ההר בצפון מערב אירן, מוגן לחלוטין מהפצצות חודרות הבונקרים.
בניגוד לדיווחים אלו נכתב היום בוושינגטון פוסט, כי בכירים בצבא ארצות הברית ובהם מפקד חיל האוויר הגנרל נורטון שוורץ, בטוחים כי ביום שבו הנשיא יחליט לתקוף, גם אם זה יהיה היום, לארצות הברית יש יכולת ארטילרית שתנחית מכה שתחזיר את תכנית הגרעין האירנית שנים לאחור.
סוכנויות הידיעות האמריקניות מצטטות הבוקר את דובר הבית הלבן ג'יי קרני, שמזהיר ממבצע צבאי באירן וטוען שמבצע שכזה עשוי לערער את היציבות במזרח התיכון, ולאיים על ביטחונם של כוחות וסגל אמריקני באפגניסטן ובעירק. מערכת הניו יורק טיימס שוחחה בעניין עם ראש אמ"ן לשעבר עמוס ידלין, שדווקא טוען "שתקיפה באירן לא תערער את היציבות, בניגוד למצב שבו אירן תהיה גרעינית שיביא למצב גרוע הרבה יותר".
סוכנות הידיעות רויטרס מסכמת את הדיווחים במשאל עם שנערך בישראל על ידי אוניברסיטת מרילנד, החשוף כי מרבית הישראלים כלל לא תומכים בתקיפה באירן. הסקר שנערך לקראת ביקורו של נתניהו בוושינגטון קובע, כי 34% חושבים שישראל לא צריכה לתקוף באירן, 42% מהישראלים סבורים שישראל צריכה לתקוף רק בתיאום עם ארצות הברית ורק 19% סבורים שצריך לתקוף באירן, גם בלי תמיכתה של וושינגטון.