בבסיס חיל האוויר עובדה ייערך היום (שני) מטס הפרידה הרשמי ממטוס הנץ - F16A - מטוס הקרב שהזניק את יכולות חיל האוויר הישראלי והיה שותף לחלק מהפעולות ההיסטוריות של ישראל. הרומן הישראלי עם הנץ החל ב-31 בינואר 1980, כשמפקד חיל האוויר דאז דוד עברי שלח מברק דחוף לסגל הפיקודי של חיל האוויר: "קיבלנו לידנו את מטוס הנץ הראשון - ושוב אנחנו על המפה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הנץ בכלל היה אמור להיות מטוס אירני, לאחר ש-160 מטוסי F16A הוזמנו על ידי חיל האוויר האירני. רק בעקבות המהפכה האסלאמית במדינה העסקה בוטלה וכך הגיע המטוס לישראל. ב-1981 נכנסה ישראל לעידן חדש של מטוסי קרב מתקדמים - מערך חדש ויוקרתי של מטוסים שכבר חודשים אחרי קליטתם עשו כאן היסטוריה והפכו לעמוד השדרה של חיל האוויר במשך ארבעה עשורים. השבוע, כשחיל האוויר קלט את מטוסי ה-F35 הראשונים, תם עידן ומערך הנץ קורקע סופית.
התקיפה המפורסמת ביותר של הנץ הייתה "מבצע אופרה" - תקיפת הכור הגרעיני בעירק ביוני 1981. 8 מטוסי נץ המריאו למשימה. באחד מהם טס טייס צעיר בשם אילן רמון. כשהם נחתו בחזרה בארץ - לכולם כבר היה ברור מהן היכולות של המטוס. מאז נשא המטוס על כתפיו שנים של פעילות מבצעית בכל זירה - קרובה ורחוקה, ביום ובלילה ובכל מזג אוויר.
"שינה את פני המזרח התיכון"
טייסי חיל האוויר יעידו שעם השנים הנץ הפך לחלק מנשמתם. "בדפי ההיסטוריה יירשם מטוס הנץ כמטוס הקרב ששינה את פני המזרח התיכון", סיפר בעבר מפקד חיל האוויר האלוף אמיר אשל, שבספר הטיסות האישי שלו רשומות יותר מ־1,300 גיחות וכמעט 1,000 שעות טיסה בקוקפיט של הנץ.
"מטוס הנץ הרחיב את מעטפת הביצועים של החיל וכושר הרתעתו", מספר האלוף אשל. "הסטנדרטים שהוצבו עם קליטתו בחיל היו סמן לקליטת מטוסים ומערכות במעלה הדרך. טיסה בנץ היא כמו חבישת כפפה ליד. אתה נחגר ומתעטף במטוס לכדי ישות אחת שלמה ומבצע כל שתבקש. מי שטס עליו נפעם מיכולת התמרון, מהזריזות ומהעוצמה. אומרים שלמכונות יש נשמה".
"הייתי בין הראשונים שטסו על הנץ", משחזר תא"ל במיל' רפי ברקוביץ', בריאיון לביטאון חיל האוויר. ברקוביץ היה אחראי להישג של הפלת המטוס הראשון בעולם באמצעות הנץ. "חמישה חודשים אחרי ההסבה כבר הפלתי את המטוס הראשון", הוא מספר. "היינו בכוננות שגרה. החזקתי כוננות חמש דקות להגנה על שמי המדינה. הזניקו אותי עם מפקד הטייסת, שלימים הוביל את התקיפה על הכור בעירק עם הנץ. האיום היה מסוקים סוריים שפעלו בצפון לבנון על גבול רמת הגולן. אני הפלתי את המסוק הראשון שהיו בו 12 לוחמים באזור מוגן טילים".
הנץ עשה מהפכה בכך שהיה המטוס הראשון שטס ללא קשר מכני בין הסטיק למשטחי ההיגוי - המשמעות היא שכל פעולה שנעשית בסטיק עוברת למחשב והוא מתרגם אותה לפקודה במטוס.
מטוסי הנץ לקחו חלק במבצע של"ג, במלחמת לבנון השנייה, במבצע צוק איתן ובכל הפעילויות המבצעיות של חיל האוויר - שחלקן חשאי עד היום. חלק מהמטוסים השתתפו בפרויקט ייחודי בשם "הטייסת האדומה" - טייסת שמדמה מטוסי אויב ומתרגלת את טייסי הקרב של חיל האוויר בקרבות אוויר מדומים. כעת ימשיכו לטוס בחיל האוויר דגמי F16 מתקדמים יותר כמו F16D (ברק) ו-F16I (סופה).