הפיגוע בו נרצחה אתמול הדר בוכריס ז"ל בידי מחבל היה האחרון בשרשרת פיגועים קשים שאירעו בתקופה האחרונה בצומת גוש עציון. גדרות ובטונדות כבר הוצבו במקום, הנוכחות הצבאית תוגברה ועדיין מצליחים המחבלים להוציא לפעול את תוכניותיהם. התושבים נשמעים מיואשים ובשיחה עם חדשות 2 Online אמר אחד מהם: "לא יכול להיות שדבר יומי-יומי כמו קניות בסופר יהיה מסוכן כמו לצאת למלחמה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

כבר בסוף השבוע הקיפו במערכת הביטחון את כל תחומי הצומת בגדרות שמאפשרות שליטה ובקרה על כל מי שמגיע מכיוון חברון, מכיוון ירושלים, מגוש עציון ומהכפרים הפלסטינים הסמוכים, ואתמול הורה מפקד חטיבת עציון אלוף-משנה רומן גופמן לאסור כניסת פועלים פלסטינים לכל יישובי גוש עציון.

צילום ארכיון (צילום: עופר חדד)
הגדרות המקיפות את הצומת | צילום: עופר חדד

בסיור שערכנו הבוקר בצומת הגוש ראינו עשרות חיילים ושוטרים מאבטחים ובודקים כל פלסטיני שמתקרב לתחנות ההסעה שמשמשות את תושבי האזור היהודים.

במהלך הבוקר נשמעו שוב קריאות מצד ההנהגה המקומית בגוש וחלק מהתושבים לבצע הפרדה קבועה במרחבים שאינם משמשים כמעבר הכרחי עבור האוכלוסייה הפלסטינית לצורך מעבר מהכפרים לחברון ובפרט את הציר המחבר בין כפר עציון ואלון שבות לצומת הגוש.

חלק מהתושבים לא חושבים שהפרדה היא הפתרון. בשיחה עם חדשות 2 Online אמר אחד מהם כי "עובדים כאן מאות פלסטינים שנים רבות. מצער שדווקא הם, שעם חלקם יש לנו יחסים טובים וארוכי שנים, יצטרכו לספוג מחיר כבד ולאבד את פרנסתם בגלל אותם מחבלים, אבל המצב הקיים לא יכול להימשך. יש כאן כל יום פיגוע, הילדים מפחדים לצאת מהיישוב".

נוכחות צבאית מוגברת (צילום: עופר חדד)
נוכחות צבאית מוגברת | צילום: עופר חדד

תושבת היישוב אלעזר אמרה: "הצומת תמיד היה מאובטח, אבל אין ספק שכעת זה נראה כמו בסיס צבאי לכל דבר. זה לא נעים, אבל אין ברירה. אנחנו פה וחלק מזה מחייב גם נסיעה בצירי התנועה - גם אם זה מסוכן".

היא הביעה תקווה שהממשלה תמצא פתרון שיחזיר את הביטחון לאזור: "אני רוצה לקוות שהצבא שאנחנו סומכים עליו ומעריכים את מסירות החיילים ידע לתת מענה, זה כבר לא יכול להיות עוד בטונדות ועוד חיילים. תראה מה נהיה מהמקום הזה. חייב להיות פתרון אחר. אני מקווה שהממשלה תדע למצוא אותו".