שעות לאחר הפיגוע הרצחני בכביש 60, הילדות הקטנות בנות ה-11, ה-9 וה-5, עדיין לא ידעו כי אביהם ואחיהם - ששמותיהם טרם הותרו לפרסום - נרצחו. במהלך אשפוז בני המשפחה, שנפצעו באורח קל, סיפרה האם ששכלה את בעלה ובנה לילדות הקטנות על החדשות הקשות, כאשר צוות רב של בית החולים עזר להסביר להן את המצב. המשפחה, שבינתיים שוחררה מבית החולים, הייתה בדרכה לשמחה משפחתית (שבת חתן), לקראת חתונתה הצפויה של אחת הבנות המשפחה. כאשר נפתחה לעבר הרכב אש. אחד המחבלים ביצע וידאו הריגה, אך לא פצע את הילדות. האב בן ה-40 ובנו בן ה-18 נרצחו מטווח קצר. הבן עוד הספיק לדווח על הפיגוע לפני שנורה למוות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ד"ר צבי פרי, כירורג בכיר בסורוקה, סיפר לחדשות 2 על הדרך בה נודעה הבשורה הקשה לבנות: "זה תהליך עדין שמלווה בצוות רב מקצועי - עובדים סוציאליים ופסיכיאטרים למבוגרים וילדים ולנוער, כשהמטרה היא קודם כל להבין מה הפציינט חש ומה הוא הבין. לא כולם ידעו ולא כולם הבינו מה קרה. עם הזמן היה אפשר להסביר להן, כל אחת בשפתה - הן ילדות קטנות, וזה שינה מאוד את התהליך".
פרי עדכן גם על מצבם של בני המשפחה: "כל הפצועים כרגע במצב קל, האם עם חבלות בחזה ובגפיים, הבן עם רסיסיס בשוק ימין ושלוש הבנות עם שריטות קלות ושפשופים". הילדות לוו על ידי צוות פסיכולוגי של בית החולים, לפני ששוחררו לביתן סמוך לשעה 20:45.
במקביל נמשך המרדף אחר מבצעי הפיגוע, בסריקות נרחבות בליווי מסוקים. סביב הכפר יטא הוטל סגר, וגם בסמוע ובבית עאווא נערכו סריקות. בצה"ל מדברים כעת על תגבור כוחות וכתרים סביב הערים אך מבינים ש"מה שהיה או מה שיהיה" מבחינת המצב הביטחוני והמדיני. צה"ל יגיש בקרוב לראש הממשלה בנימין נתניהו את התכניות שהוא הטיל עליו לעשות של רישות הצירים במצלמות ורשת סלולרית. כמו כן נערכים דיונים על הפרדה של צירים ליהודים בלבד וערבים בלבד, אלא שמהלך כזה גורר מיד האשמות של מדינת אפרטהייד.
תוגברו כוחות בגזרת הר חברון
שר הביטחון משה (בוגי) יעלון קיים הערכת מצב בהשתתפות הרמטכ"ל גדי איזנקוט, ראש השב"כ יורם כהן, ראש אמ"ן אלוף הרצי הלוי ומתאם פעולות הממשלה בשטחים אלוף פולי מרדכי. במהלך הערכת המצב עודכן שר הביטחון בפרטים ובהתקדמות החקירה והמצוד אחר מבצעי הפיגוע, והוא סיכם על תיגבור כוחות ופעילות בגזרת הפיגוע. ראש הממשלה בנימין נתניהו הביע את תנחומיו והצהיר: "נגיע למרצחים השפלים ונמצה עימם את הדין כמו שעשינו בעבר".
שר הביטחון יעלון , מסר בתגובה לרצח: "בשעה זו מנהלים צה"ל, שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל מצוד נרחב אחר מבצעי הרצח היום באזור דרום הר חברון, ואנו לא ננוח ולא נשקוט עד אשר נלכוד אותם ואת שולחיהם, אם יש כאלו". על פי עדי ראייה, אמבולנס של "הסהר האדום" לא העניק סיוע רפואי לנפגעים למרות שאמבולנס של הארגון שהה באזור.
"היה פה וידוא הריגה"
בשידורי כלי התקשורת של חמאס הדגישו כי המחבלים "חסו" על חיי הילדים מכיוון שהדבר מנוגד לדת, כפי שטענו גם רוצחי בני הזוג הנקין. אנשי חמאס בעזה בירכו על הפיגוע וקראו לבצע פיגועים נוספים, אך הדגישו כי לא מדובר בלקיחת אחריות. גם בג'יהאד האסלאמי שיבחו את המעשה, שלדבריהם נעשה "בתגובה לפשעי הכיבוש" - בהם פשיטת המסתערבים בבית החולים בחברון.
יוחאי דמרי, ראש המועצה האזורית הר חברון, אמר כי הנרצחים הם "משפחה תמימה שנסעה כדי לעשות את השבת ולצערי באזור סמוע נפתח עליה אש על ידי רוצחים שפלים". ראש המועצה הוסיף כי "הפרחים של שבת הוכתמו בדם הנרצחים - היה פה כנראה וידוא הריגה". "היה אמבולנס של הסהר האדום שלצערי לא ירד מהרכב ולא טיפל בפצועים, כאילו היה מדובר בכלבים ולא אנשים. אבל אלו השכנים שלנו, שמתנהגים כחיות אדם ללא צלם אנוש".
קריאה לנתניהו לסגור צירים מטעמי ביטחון
דמרי קרא לממשלה לנקוט באמצעים תקיפים נגד המחבלים: "אי אפשר להעמיד חייל בכל קילומטר, אבל חייבים לייבש את הביצה של הטרור". מאיר אינדור, יו"ר ארגון "אלמגור", טען כי יש למנוע נסיעת פלסטינים בכביש 60 וצירים נוספים: "מספר הקורבנות הגדל מחייב חידוש האסור על נסיעת פלסטינים בצירים חיוניים לישראלים, כפי שישראלים מנועים היום מלהשתמש בכבישים רבים הפתוחים רק לפלסטינים". לדברי אינדור, "ממשלת נתניהו צריכה להעדיף שיקולי הצלת חיים על פני שיקולים הסברתיים".
ניר דבורי, אודי סגל, גלעד שלמור, משה נוסבאום, עופר חדד, אהוד יערי, רוני דניאל, יואב אבן ואוהד חמו השתתפו בהכנת הידיעה.