ההצלחה שהתבררה ככישלון: מוקדם יותר היום (שלישי) הודיעה מערכת הביטחון כי ביצעה ניסוי מוצלח בטיל מטרה למערכת ההגנה האווירית "חץ 3". אלא שכעבור שעה, התברר כי בניגוד להודעת משרד הביטחון - הניסיון במערכת נכשל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במסגרת הניסוי, בוצע יירוט מלא של המערכת החדשה והמתקדמת - במהלכו שוגר טיל המטרה מדגם אנקור כסוף. הטיל ביצע את התמרון המדמה טיל בליסטי, אך בשל תקלה שלא ניתן לפרט אודותיה במהלך המעקב אחר המטרה, הוחלט ברגע האחרון לא לשגר את הטיל המיירט מדגם חץ 3.
במשרד הביטחון, מנהלת חומה והתעשייה האווירית בוחנים את התוצאות של הניסוי הזה, כדי להבין מה בדיוק אירע. גורמים שמכירים את הניסוי אומרים שמדובר בפרט טכני שאינו משליך או משפיע על היכולות המבצעיות של המערכת. כבר בקרוב יתבצע ניסוי נוסף.
בניסוי השתתפו נציגים אמריקנים הלוקחים חלק בפיתוחה של מערכת ההגנה האווירית, יחד עם התעשיות הישראליות המעורבות בפיתוח מערכת הנשק: התעשייה האווירית, חברת אלתא, אלביט מערכות ואלישרא. את טיל המטרה פיתחה חברת רפאל. חברת בואינג האמריקנית מעורבת גם היא בייצור הטילים.
הניסוי נערך במסגרת בניית כיפת הגנה אווירית לישראל מפני טילים בליסטיים, כמו טילי ה"שיאהב" שנמצאים בידי אירן. מערכת החץ היא מרכיב מרכזי במערך ההגנה הרב שכבתית על ישראל.
4 שכבות הגנה
מערך ההגנה הרב שכבתי מתבסס על ארבע שכבות הגנה: מערכת "כיפת ברזל" שמיירטת רקטות בעלות טווח בינוני, מערכת "שרביט קסמים" שנמצאת בפיתוח ואמורה לתת מענה לרקטות קצרות טווח, מערכת "חץ 2" המבצעית כבר כעשר שנים ו"חץ 3" שנמצאת, כאמור, עדיין בניסוי.
בעתיד הקרוב צפויים ניסויי ירוט עם מיירט "חץ 3", בתקווה שהניסוי יעבור בהצלחה - והחץ 3 יהיה המרכיב האחרון במערכת ההגנה האווירית של ישראל. עם סיום כל הפיתוחים, ישראל אמורה להיות מוגנת מאיום הטילים יותר מכל מדינה אחרת בעולם. מוקדם יותר פרסם ראש הממשלה בנימין נתניהו הודעה בה בירך את מערכת הביטחון על הניסוי שהוגדר המוצלח - זאת לפני שהתברר שנכשל: "זהו צעד נוסף בפעולות שאנו עושים במטרה להגן על אזרחי מדינת ישראל מפני האיומים המופנים כלפינו", אמר.
דוברות משרד הביטחון מסרה בתגובה כי הם מבקשים להבהיר כי טיל המטרה יצא לדרכו ומערכת החץ עקבה אחריו במהלך מעופו. "התנאים לשיגור מיירט לא בשלו, ולכן הוחלט להגדירו כניסוי בטיל מטרה בלבד".