הצצה לשכונה הכי מסוכנת בבירה: הסיבות להתלקחות האחרונה בירושלים כמעט מובנות מאליהן, אך הסיבה הכי חזקה גלויה לעיני כל מבקר בירושלים - הר הבית. צמודה להר הבית, ממש מתחת לשער האשפות המוביל לכותל, נמצאת שכונת סילוואן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
20 אלף תושבים מצטופפים בשכונה הקשה הזאת, ממנה יצא גם עבד אל-רחמן שלודי, שביצע את הפיגוע בתחנת הרכבת הקלה. אמנם החמאס מיהר להתגאות בשהיד החדש אבל בסוכת האבלים מתעקשים שהוא היה בכלל הקורבן בסיפור הזה. "כל פלסטיני שנוהג באוטו והיה מעורב בתאונה שבה נפצעים או נהרגים יהודים אתם באופן אוטומטי הופכים אותו לטרוריסט והוא נורה במקום", טוען עבד אל-חלים שלודי, תושב השכונה.
בזמן ביקורי התנחומים סילוואן הייתה שקטה ממהומות. אבל ב-10 בערב מקפלים את הסוכה, ודקות לאחר מכן כבר נזרק בקבוק התבערה הראשון לעבר השוטרים. "מבחינת אינתיפאדה אנחנו הכי קשים אתה צריך לחיות בתנאים הקשים ביותר פה אז אתה צריך להיות קשה, אחרת אתה לא תחזיק מעמד", הוסיף שלודי.
מערך אבטחה של 70 מיליון ₪ בשנה על 58 משפחות
מלבד 20 אלף התושבים הערבים יש בסילוואן גם 58 משפחות יהודיות. מיכה מרש הוא שמופקד על ביטחונם, במערך אבטחה שעולה 70 מיליון שקל בשנה, והוא ממומן ומופעל על ידי משרד השיכון. את התושבים מכניסים ומוציאים מן השכונה ברכב ממוגן אבנים: "יש מוקד שעובד 24 שעות ביממה, אנחנו כמו תחנת מוניות", מספר מרש.
התושבים הערבים מתארים את הנוכחות היהודית בסילוואן כמו עצם בגרונם: "כשאני מסתובב במערב העיר אני לא רואה את דגל ישראל חוץ מעל בית המשפט או בנייני ממשלה ועל בתים ביום העצמאות. פה שמים לי אותו מול העיניים בכוונה ולי אסור להיות עם דגל פלסטין", אומר מחמוד רובד, תושב השכונה.
"מה יש לאורי אריאל לגור בסילוואן, היא יותר יפה מארנונה?", הוסיף רובד. "אם ממשלת ישראל תמשיך בגלגול של כדור השלג הזה בסוף כולם יפסידו, לא רק אנחנו. ירושלים זה לא עזה ולא חברון, זאת עיר שנוגעת בלב של כל בנאדם".