"הלווין עוד לא אבוד, יש אופטימיות זהירה", אומר גורם ביטחוני על אופק 11, לוויין הריגול ששוגר אתמול מפלמחים. "אנחנו עכשיו מדברים עם הלווין בוחנים את הכשלים שהתגלו ומה ניתן לתקן במערכת". לדבריו יש מערכות גיבוי שניתן להפעיל וכעת מבצעים בקרת נזקים ותיקונים "ויש סיכוי שהכל יסתדר".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
ובעוד מערכת הביטחון בוחנת את ביצועי הלווין החדש ששוגר, בחינה שתיקח עוד מספר ימים עד שיוודע האם הוא תקין ועובד, נחשפות לראשונה יכולותיה של המצלמה הייחודית שמותקנת בלוויין הריגול החדיש של התעשייה האווירית - המתקדם ביותר שיוצר בישראל.
אופק 11 הוא לא עוד לוויין צילום. מדובר בלוויין קל משקל, 400 ק"ג, מסדרת לווייני הצילום "אופסאט 3000" בעל יכולת צילום גבוהה במיוחד. המצלמה פותחה באלביט מערכות. ללוויין ערכות אופטיות ומערכות בקרה חדשות כדי שיביא תמונות מדויקות יותר, ברזולוציה גבוהה, והוא משדר תמונת לתחנת הבקרה על הקרקע בזמן אמת ויכול לכסות שטחים נרחבים בזמן קצר על פני כדור הארץ, ומאפשר יכולת לקבל יותר מידע, יותר טוב ובשטח גדול יותר.
המצלמה בעלת ביצועים משופרים בהשוואה למצלמות החלל הקודמות והיא מיועדת ליישומים צבאיים ואזרחיים. כושר ההפרדה של המצלמה יאפשר הבחנה בעצמים קטנים מגובה שיוט של 600 ק"מ.
אלביט מערכות אלקטרואופטיקה אלאופ, היא מובילה עולמית בתחום מצלמות החלל, ומערכות הצילום שלה מהוות את ליבן של תכניות חלל מרכזיות ויוקרתיות, ליישומים צבאיים, מסחריים ומדעיים. אופק 11 פותח על בסיס ניסיון שצברה מערכת הביטחון בפיתוח לוויינים קודמים מסדרת ה'אופק', ששוגרו לחלל החל משנת 1988.
מספר הלוויינים המצויים בחלל קריטי עבור ישראל. המודיעין זקוק להיתוך מידע מתוך סנסורים רבים המצויים בחלל, כדי לקבל תמונת מצב מלאה יותר. לדבריו, היכולות בחלל הן קריטיות במאבק המתנהל מכאן ועד למרחקים של אלפי קילומטרים מישראל. החלל מעניק יכולות חשובות שאינן תלויות במגבלות מדיניות או משפטיות.