60 שנה הקדיש בנימין (פואד) בן אליעזר מחייו בשירות למען הציבור - כמחצית מהזמן הזה בקריירה צבאית ענפה, ובמחצית השנייה בשורה ארוכה של תפקידים במערכת הפוליטית. עם מותו אמש )(ראשון) בגיל 80 - ארכיון צה"ל במשרד הביטחון פרסם אלבום תמונות מיוחד לזכרו שמציג תחנות בחייו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הלווייתו של בן אליעזר תתקיים ביום שלישי בשעה 15:30 בבית העלמין בחולון. המועד נקבע בשל הצורך להמתין להגעתם של חלק מבני משפחתו שאינם שוהים בישראל. על פי בקשה שלו לפני מותו, הוא ייקבר סמוך להוריו.
"אנחנו נפרדים היום מאיש רב פנים ועתיר עלילות", ספד לו הערב שר הביטחון לשעבר אהוד ברק. "קצין בצה"ל, מפקד סיירת שקד בששת הימים ובהתשה, איש הצבא המרכזי ביחסינו עם דרום לבנון ועם הפלסטינים. פואד תרם רבות לביטחון המדינה בשלל תפקידיו וכך נרצה לזכור אותו".
בן אליעזר התגייס ב-1954 לחטיבת גולני ושירת במשך כעשור במגוון תפקידים בחטיבה. במבצע קדש שירת פואד כסגן מפקד פלוגה בחטיבה 11. במלחמת ששת הימים ובמלחמת ההתשה פיקד על סיירת שקד וב-1968 נפצע מירי כוחות פת"ח במהלך פשיטה מוסקת בירדן.
במלחמת יום כיפור הוא שימש במינוי חירום כקצין אג"ם ובהמשך היה בין האחראים להקמת "הגדר הטובה" בגבול לבנון ומונה למושל אזור דרום לבנון. ב-1978 הועלה לדרגת תת-אלוף ומונה למפקד איו"ש וב-1983 מונה על ידי ראש הממשלה מנחם בגין לתפקיד מתאם פעולות הממשלה בשטחים.
ב-2001, בזמן האינתיפאדה השנייה, התמנה לתפקיד שר הביטחון ובכהונתו הוביל את מערכת הביטחון בתקופה של פיגועי תופת קשים - וגם במהלך מבצע חומת מגן ודרך שורה של סיכולים ממוקדים.
"פואד היה אחד ממנהיגיה הבולטים של מדינת ישראל בשלושת העשורים האחרונים, מפקד אמיץ ולוחם, איש של אנשים", ספרו לו במפלגת העבודה, שמטעמה כיהן בתשע קדנציות. "הוא חרט על דגלו את חיזוק ואיחוד הקשר בין המגזרים השונים בחברה והיה איש מפתח ביחסי ישראל והעולם הערבי לאורך השנים. הוא הקדיש את חייו במסירות מלאה לשירות המדינה ולביטחונה. תרומתו הרבה ופועלו במפלגה ייזכרו על ידי חבריו, שותפיו ומוקיריו".