אין עילה להרס בתי דריינוף בבית אל - כך עולה מעמדת המדינה שהוגשה הערב (שלישי) לבג"ץ. מתשובת המדינה עולה כי תהליכי ההסדרה והרישום בתב"ע (תכנית בניין עיר) הוסדרו. במקביל ממשיכים מאות בני אדם להתגודד מחוץ למבנים בבית אל ובחורבות ההתנחלות שא-נור בשומרון. בבית אל נרשם הערב עימות אלים נוסף בין צעירים לכוחות הביטחון.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
המבנים בבית אל מוחזקים בשעה זו על ידי כוחות הביטחון שפרסו מחסומים המונעים את הכניסה לבית. מדי פעם בפעם פורצים עימותים מילוליים בין השוטרים לבין צעירים שעומדים מחוץ למבנה. בסביבות השעה 19:30 פרץ שוב עימות אלים.
במקביל לפינוי בתי דריינוף לפנות בוקר, הגיעו כ-250 בני אדם ליישוב שא-נור שפונה לפני עשור במסגרת תכנית ההתנתקות. מרבית המתבצרים במקום הם בני נוער וצעירים, אך בין הנוכחים גם גברים, נשים וילדים. חלקם הגדול מרוכז ב"מצודה" שהייתה המרכז הקהילתי של היישוב.
המתבצרים מדווחים על תחושת דריכות וציפייה לקראת הפינוי הצפוי, אך במקביל מצטיידים ונערכים לשהות ממושכת. רבים מהם הביאו ציוד כמו מים, מזון, מזרנים ושקי שינה. כוחות הביטחון נמצאים מחוץ ליישוב החרב ומנהלים הידברות עם התושבים לפינויים בשקט. עם זאת הבהירו כי לא יאפשרו את שהייתם במקום לעוד זמן רב.
"הגענו לכאן לפנות בוקר ובין 250 האנשים יש 20 משפחות מגורשות", מספרת לימור סון הר מלך, מהמתבצרות במקום. "אנחנו מבקשים לתקן את הפשע, את העוולה, לא מתוך המתנה לפינוי אלא מתוך המתנה לבינוי, מתוך שאיפה לבנות את המקום חזרה".
בשעות הצהריים הגיע השר בנט לבית אל וביקש לדבר עם התושבים ולהציג את עמדתו, אך חלקם קראו לו להתפטר. "תושבי בית אל יקרים, אני אוהב אתכם. במהלך הלילה נעשה פה מעשה פזיז, קיצוני ובעיקר מיותר. מעשה שלא תואם את רוח הממשלה שאנחנו חברים בה, הוא גם לא תואם את ההתנהלות הממשלתית שאני מצפה מכל חברי הממשלה. אנחנו לא ניתן לזה יד".
עוד הוסיף בנט: "לפנות בוקר שוחחתי עם ראש הממשלה ודרשתי שבמהלך היום ממשלת ישראל תוציא הודעה רשמית לבג"ץ, שהיא מתנגדת להריסת בתים. אנחנו עוקבים כרגע אחרי ביצוע ההוראה. אני רוצה לומר לכם באופן ברור, אנחנו נמצאים עשור להתנתקות ואנחנו כאן כדי שהפעם הדברים ייראו אחרת וכך יהיה".
בהכנת הידיעה השתתפו יאיר שרקי, עופר חדד, גלעד שלמור ומתן חצרוני.