כשלוש מתוך כל חמש תלונות שהגישו חיילים נגד מפקדיהם בשנת 2016 נמצאו מוצדקות: כך עולה מהדוח השנתי שמפרסם היום (ראשון) נציב קבילות החיילים במשרד הביטחון. מהנתונים עולה בין היתר כי בשנה החולפת הוגשו 6,758 תלונות - עלייה של 6% מאשתקד.
בדוח מצביע הנציב, האלוף (במיל') יצחק בריק, על עלייה במספר הפניות המופנות כנגד מפקדים בכירים יחסית, ובעיקר קבילות המאופיינות בתלונות על אלימות פיזית ומילולית. בין היתר נרשמה עלייה בתלונות על התבטאויות לא הולמות של מפקדים, בדגש על התבטאות גזענית כנגד יוצאי אתיופיה, וכן עלייה במספר התלונות שהגישו חיילות המשרתות כתצפיתניות. "ישנם מפקדים שמתנהלים בצורה פסולה כדי להתקרב לחייליהם ולדבר בשפתם, או כאלו המתנהלים מתוך שיכרון כוח ומרגישים שמותר להם לנהוג באלימות בשל מעמדם", מסביר הנציב.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הנציב מציג בדוח מספר דוגמאות לקבילות שהוגשו והתבררו כמוצדקות נגד מפקדים בכירים. כך למשל, בסרטון שהפיקו גורמי פיקוד לחייליהם לקראת סיום קורס, הקרינו המפקדים קטע מסרט בו מתרחשת נשיקה בין שני גברים וברגע הנשיקה התפרסה על כל המסך תמונת אחד מחיילי הפלוגה, ברמיזה חד משמעית לנטייתו המינית.
מדובר בסרטון שהוקרן ללא רשותו של החייל ופגעה בו עמוקות. לאחר הקבילה טענו המפקדים שהסרטון היה הומוריסטי וכי הוא מוקרן בכל סוף קורס - ושלא הייתה שום כוונה 'להוציאו מהארון'. לאחר הקבילה, התנצלו המפקדים על העוול שנגרם לחייל, קיבלו מכתב אישי מהנציב, בו העיר להם על התנהגותם ומסורת הקרנת סרט זה בסיום הקורס הופסקה.
במקרה אחר, חייל בשירות החובה התלונן על התנהלות מפקד פלוגתו כלפיו וכלפי שני חיילים. במהלך שיחת נזיפה אצל המ"פ, החל המפקד לקללם, לצעוק עליהם ואף זרק לעברם חפצים קהים, כגון מחורר ומחסנית נשק.
עליה בתלונות על גילויי גזענות
מקרה נוסף מציג קבילה במסגרתה טען החייל כי מפקדו מנע ממנו להיפגש עם קצין בריאות הנפש (קב"ן). כשטען החייל בפני הקצין כי בכוונתו לפגוע בעצמו, ענה לו הקצין "אם אתה גבר תחתוך, תחתוך". רק לאחר שהחייל פצע את עצמו, הוא הופנה לגורמי בריאות הנפש. החייל אף טען כי לאחר שהגיש את התלונה, מפקדו איים עליו כי יעמידו לדין משמעתי אם לא יבטלה. "האופן שבו בחר המפקד להתבטא כלפי החייל, אשר הביע את מצוקתו הנפשית, הוא פסול מיסודו ואינו עולה בקנה אחד עם ערכי היסוד של כבוד האדם ורוח צה"ל", קבע הנציב.
בנוסף, בשנת 2016 חלה עלייה בקבילות החיילים שהרגישו כי מעליבים אותם על רקע צבע עורם ומעמדם. כך למשל, התלוננה חיילת ממוצא אתיופי כי המפקדת שלה התבטאה באופן פוגעני כלפיה, כולל שאלות חודרניות לגבי צבע עורה. המפקדת המשיכה למרות בקשת החיילת שתחדל.
"המפקדת אישרה כי ייתכן שהתבטאה כפי שתיארה הקובלת, אולם הדבר נאמר מתוך חיבה וללא כוונה להתבטא ביטויי גזענות", נכתב בדוח. למרות זאת, הנציב קבע כי יש להעיר למפקדת על התנהלותה ועל אמירותיה, גם אם לטענתה לא התכוונה לפגוע, וציין כי המפקדת הועברה מתפקידה לתפקיד אחר שאינו פיקודי.
במקרה אחר, חיילת בשירות החובה התלוננה שבמהלך שיחה עם מפקדה על עתיד שירותה הצבאי ועל רצונה לעבור לתפקיד אחר, אמר לה המפקד "בשביל מה עלית מאתיופיה?". הנציב מציין כי החיילת חשה מושפלת והובכה מאמירה זו.
"מסתמנת בקרב החיילות ירידה במוטיבציה לשרת כלוחמות"
על רקע הסערה הציבורית שפרצה סביב נושא גיוס הנשים למערך הקרבי בצה"ל, נבחנו בדוח גם הבעיות שצצות בגדודים המעורבים. לדברי הנציב, בשנים שחלפו מאז הקמת גדוד "קרקל" המעורב יושמו לקחים חשובים בהליך הכשרת הלוחמים והלוחמות, אך מהדוח מסתמנת ירידה במוטיבציה של הלוחמות ופער בין ציפיות הלוחמות לבין המצב הקיים לאחר הצבתן בגדודים המבצעיים.
"לאחר ההצבה בגדודים מסתמנת בקרב החיילות ירידה במוטיבציה לשרת כלוחמות, וכן ניכרת שחיקה במוטיבציה לשרת שירות קרבי בקרב הבנים", מסביר הנציב בדוח. כמו כן נכתב בדוח כי מפקדים שנקלטו כמפקדים בגדודים אלו נקלטים שם לעיתים כברירת מחדל, ועל כן הם אינם מקצועיים דיים ואינם מבינים לעומק את משמעות הפיקוד במערך החדש.
מרבית המפקדים הם גברים שלא שירתו בגדודים מעורבים וחוסר הרצון להוות דוגמה אישית משפיע על המוטיבציה של החיילות. לעתים, המפקדים ביחידות הללו מסיימים את תפקידם טרם זמנם ומביעים מורת רוח מהצבתם. מהנתונים עולה כי שיעור החיילות הנושרות בתחילת ההכשרה נראה בצורה בולטת, והן חשות כי משווים אותן ליכולותיהם וכישוריהם של הלוחמים בפלוגות החי"ר.
על פי הנתונים, רוב הקבילות שהוגשו בשנה שחלפה, כ-3,595, הינם של חיילים בשירות חובה. 4,241 מכלל קבילות היו בנושא יחסי מפקד-פקוד. בנוסף, עולה כי חלה עלייה מהשנה שעברה במספר הקבילות בנושאי יחס אלים (מילולית ופיזית) עם 125 תלונות בשנת 2015 ו-138 ב-2016, ועלייה במספר הקבילות בנושא יחס מפלה. מנגד נרשמה ירידה במספר הפניות בנושאי נוקשות יתרה, טיפול לקוי בפניות חייל והתבטאות או מעשים הפוגעים בכבוד החייל.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "בצה"ל מצופה מכל מפקד בכל דרגה ובכל תפקיד לשמש דוגמה ומופת, הן בהיבט המקצועי והן בטיפול בפרט. כל חריגה מתוחקרת, נבדקת ומטופלת במלוא הרצינות. באשר לסוגיה העוסקת בגילויי גזענות, צה"ל רואה בחומרה רבה כל התנהלות המשקפת גזענות ומגיב באופן נחרץ לכל אירוע מסוג זה. נציין כי בשנתיים האחרונות צה"ל פועל רבות לשילוב יוצאי אתיופיה בצה"ל וכחלק מכך, נסגרו בשנה האחרונה כלל המסגרות המבדלות בצה"ל והוטמעו תכנים העוסקים בערך יסוד כבוד האדם בהכשרות הפיקוד בצה"ל והיחידות השונות.
"באשר לטענות בדבר מוטיבציה נמוכה בקרב הלוחמות נציין כי במהלך חמש השנים האחרונות צה"ל הכפיל פי חמישה את מספר הבנות המשובצות לתפקידי לחימה, וזאת נוכח המוטיבציה הגבוהה בקרב נשים לשרת כלוחמות לצד צורך מבצעי. חשוב להדגיש כי נשים, בניגוד לגברים, משובצות לתפקידי לחימה רק אם הביעו רצונן לכך. בנוסף, השנה אף נפתחה מכינה ללוחמות המיועדות להשתבץ בגדודים המעורבים ובמהלכה מתבצע תיאום ציפיות לגבי ההכשרה בגדודים ופעילותם המבצעית בשגרה ובחירום".