האם הישראלים מוכנים לשעת חירום? רק 14% מהאזרחים ירצו להתפנות מבתיהם בתרחיש של מתקפת טילים מאסיבית על ישראל - כך עולה מנתוני סקר שערכה הרשות לחירום לאומי (רח"ל), לקראת "שבוע החירום הלאומי" שחל השבוע, במסגרתו יקיימו כלל גורמי החירום העוסקים בעורף הישראלי ימי עיון ותרגילים לבחינת שיתוף הפעולה ביניהם במטרה לשפר את רמת ההיערכות למצבי חירום.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
עוד עולה מהסקר כי רוב מוחץ מבין הנשאלים, כ-92%, העיד כי הוא יודע כיצד לנהוג במצב חירום, וכשליש מהמשיבים השיבו כי הכינו ציוד חלקי או מלא בהתאם. תשעה מכל עשרה משיבים טענו כי כבר בחרו את המרחב המוגן שלהם במקרה של נפילת טילים, כאשר הדבר בולט יותר בקרב בני 50 ומעלה.
למרות המוכנות היחסית, רק רבע מהמשיבים טענו כי ירגישו בטוחים במצב מסוג זה - ולכן כשני שליש מהציבור השיבו כי יבחרו שלא ללכת לעבודה במקרה של מתקפת טילים מאסיבית. רק 9% מההורים ישלחו את ילדיהם למוסדות החינוך.
מצב חירום? עדכנו אותנו בוואטסאפ
רוב הישראלים, כ-54%, השיבו בסקר כי יעדיפו לקבל מידע חיוני לשעת חירום דרך אפליקציית הוואטסאפ, כשאחריה דורגו אפליקציות ייעודיות לחירום ורשתות חברתיות נוספות. עם זאת, משיבים מעל לגיל 50 דווקא העדיפו להתעדכן באמצעי התקשורת המסורתיים. ככלל, 60% מהציבור מעדיף לקבל מידע אמין ובדוק גם אם בעיכוב ואילו השאר מעדיפים מידע מהיר, גם במחיר של חוסר דיוק.
"מהותו של שבוע החירום הלאומי הוא בדיקה, בחינה ושיתוף בין כלל גורמי החירום והמשק האזרחי, למוכנות לתרחישים אפשריים שאנחנו צופים", הסביר בצלאל טרייבר, ראש רשות החירום הלאומי במשרד הביטחון בהודעה מיוחדת. טרייבר, שטען כי נעשתה עבודה רבה בתחום בשנתיים האחרונות, סיכם: "מידת המוכנות של עורף מדינת ישראל היא בינונית פלוס. יש לנו הרבה מה לעשות". בשבוע הקרוב לא צפוי להיות תירגול של פינוי אזרחים, אך בספטמבר יתקיים תרגיל נרחב יותר.