למרות הדיווחים על חילוקי דעות בין ראש הממשלה נתניהו לשר הביטחון ליברמן על התמשכות המו"מ בין ישראל לארה"ב על הסיוע הכלכלי, הבהיר הלילה (רביעי) ליברמן כי הוא עומד מאחורי נתניהו. "השיח על הסיוע הכלכלי מנוהל על ידי ראש הממשלה והמועצה לביטחון לאומי", אמר ליברמן.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
ליברמן, הנמצא בארה"ב בביקורו הראשון שם כשר ביטחון, אמר לנועם אמיר, שליח מעריב לביקור ליברמן בארה"ב ולכתבים צבאיים נוספים כי בתחום זה, קיים תיאום מלא בינו לבין ראש הממשלה. "אני באתי למשרד הביטחון ומצאתי מצב נתון", אמר ליברמן. "זו הייתה החלטה של הממשלה להעביר את המו"מ ממשרד הביטחון למועצה לביטחון לאומי ומשרד הביטחון שותף מלא בחוות הדעת ואנחנו לוקחים חלק פעיל מאוד במשא ומתן הזה".
"יש הרבה פרטים בהסכם שהם תנאים ולא סכומים", הוסיף שר הביטחון. "אנחנו משתדלים להביא הסכם טוב, כולל הגנה ושמירה על האינטרס של התעשיות הביטחוניות". עוד הוסיף ליברמן כי "אין ספק שבנושא ההסכם חשובים גם התאריכים וגם טיבו של ההסכם. הוא חייב להיות קודם כל הסכם טוב וגם בזמן סביר. זה מתנהל טוב וגם ראינו נכונות בצד האמריקאי.
בדבריו טען ליברמן כי את המו"מ על ההסכם ניתן לסיים עד חודש נובמבר השנה. "רוב הדברים מוסכמים וחלקם עדיין על השולחן", סיכם. "כל אחד מהצדדים מנסה לשפר קצת עמדות. יש כמה וכמה סוגיות על השולחן ואנחנו רוצים לנסח הסכם טוב".
נתניהו מחוייב לחבילת סיוע טובה
מוקדם יותר השבוע נפגש ליברמן עם מקבילו האמריקני אשטון קרטר, פגישה שהסתיימה בדיווחים על מחלוקות בין ליברמן לנתניהו. בתום הפגישה אמר מקור ישראלי בכיר בוושינגטון לחדשות 2: "צריך לחתום על הסכם הסיוע בהקדם. הפערים קטנים ואין טעם לחכות". במקביל קרא גם שר האוצר כחלון "לאמץ את ההצעה ולשים סוף לסאגה הזאת".
במהלך ישיבת סיעת כולנו קרא כחלון לקבל את הסכם הסיוע הביטחוני שהציעה וושינגטון, תוך שהוא מותח ביקורת מרומזת על התנהלות נתניהו. "ההצעה חיובית והוגנת ואין שום סיבה שנבצע מהלכים שיתפרשו כהתערבות בענייניה הפנימיים של ארצות הברית", אמר. "אמרתי לראש הממשלה ולשר הביטחון ואני אומר להם גם היום - לאמץ את ההצעה עוד בממשל הנוכחי", הוסיף. "מערכת הביטחון יכולה בהחלט להסתדר עם ההצעה הנוכחית".
בתגובה, דחו בסביבתו של ראש הממשלה את הקריאות והבהירו כי נתניהו מחויב אישית להשיג חבילת סיוע טובה. הסיוע המדובר יחל רק ב-2018 וראש הממשלה סבור שישנם אלמנטים שונים בהסכם שניתן עוד לשפר.
עוד הדגישו בסביבתו של נתניהו כי המשא ומתן על הסכם הסיוע מתנהל דרכו בלבד ולא באמצעות שום גורם אחר - כולל משרדי האוצר והביטחון. "אנחנו לא מתרגשים מהקריאות והעצות", אומרים מקורבים לראש הממשלה. "זה לא נבון ולא מועיל. ההתערבות של גורמים עם ניסיון מוגבל לא משפיעה על השיחות. המבחן הוא מבחן התוצאה".