כשרוצים בצה"ל לדמות לוחמה בשטח בנוי, כפי שנעשה במבצעים ובמלחמות בעבר בדרום לבנון או ברצועת עזה, בונים "כפר" בתוך הבסיס שבו מתבצעים התרגולים. כדי לשוות לו מראה מציאותי יותר, תולים בו לפעמים כרזות מסוגים שונים. בבסיס אליקים בצפון החליטו לקחת את זה צעד אחד קדימה וגייסו לשם כך את אמן הגרפיטי אליסף מיארה, כדי שיביא את כפרי דרום לבנון לבסיס הצבאי.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"המקצוע שלי הוא ציור על קירות, ובדרך כלל אני עושה ציורים די רגילים: נופים, שמיים, עננים", מספר מיארה. "פנו אלי מהלש"ביה (לוחמה בשטח בנוי) בבסיס ואמרו לי 'בוא נלך על ציורי קיר'. הם חיפשו משהו שידמה באמת לכפר".
מיארה זיהה הזדמנות לעשות משהו שמעולם לא עשה, והחל לעבוד במרץ על הפרויקט. כך צמחו על קירות הלש"ביה באליקים דמויותיהם של חסאן נסראללה, סמיר קונטאר ועימאד מורנייה, כמו גם כתובות בערבית שמיארה העתיק מכרזות של חיזבאללה, בלי לדעת את משמעות מרביתן. "באחת הכתובות למשל כתוב 'מלחמה בשם האל'", הוא מסביר. "יש שם דגל לבנון, יש שם לוגו של חיזבאללה".
מטרתן של הכרזות האמיתיות שמופיעות בכפרים, לדברי מיארה הן שתיים: "אחת כלפי פנים, לתת מורליזציה ללוחמים של חיזבאללה", הוא מסביר. "כלפי חוץ - לחיילי צה"ל שרואים את הכרזות, ליצור סוג של מורך לב".
ההדמיה שיצר מיארה נועדה למטרות אחרות. "זה מדמה עוד יותר את המציאות האמתית בשטח, ואם תשאלי אותי זה גם יותר נחמד להתאמן ככה", הוא אומר. "זה לשוות למקום אופי יותר של כפר, יותר אותנטי. כשתגיע בזמן אמת למקום דומה, אז זה יהיה כבר אחרי שראית את זה כביכול".
הלש"ביה באליקים היא רק הסנונית הראשונה של מיארה. בהמשך הוא צפוי "לפשוט" על בסיסי אימונים נוספים בהם יש שטחי אימונים דומים ולצבוע אותם בצבעי המקומות שהם מדמים, כמו רצועת עזה למשל.