"בשעת צורך אלפים מתגייסים לעזור". אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
"בשעת צורך אלפים מתגייסים לעזור". אילוסט | צילום: רויטרס

בזמן שקבוצות האקרים כמו "אנונימוס" מנסות לפגוע ביעדים ישראליים ויהודיים וירטואליים, ישנו ארגון שעומד בחזית מלחמת הסייבר ולא מפחד להשיב מלחמה. ה"יזראלי אליט פורס" (IEF) הוא ארגון עצמאי המונה עשרות אנשים ובהם האקרים, שמטרתו העיקרית היא אחת - לפגוע בכל מי שמנסה להרע לישראל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אנחנו פועלים כבר שנים אבל רק לאחרונה נחשפנו לציבור דרך הרשתות החברתיות", מסביר ר', אחד החברים בארגון. "התקיפה הראשונה שלנו הייתה בשנת 1997 ומאז אנחנו פועלים בכל מיני ערוצים ואוספים מידע רב עבור מדינת ישראל. בשעת הצורך אנחנו מוציאים קריאה ואלפים נוספים מתגייסים לעזור לנו".

לדבריו, חברי הארגון אינם נפגשים אחד עם השני ורק מעטים מביניהם מכירים אישית. "בפעולה האחרונה שלנו פרצנו לנתוני של משרד הפנים הפלסטיני ופרסמנו את הפרטים האישיים של כלל התושבים בעזה ובגדה. בנוסף תקפנו בתי עסק בבאקה אל גרבייה ובטייבה והוצאנו מספרי כרטיסי אשראי, צ'קים ועסקאות".

חברי הארגון מפרסמים בדפי הפייסבוק והטוויטר שלהם את המטרות שלהם. בשעה זו האתרים אותם תקפו הם אתר לימודים והכשרה של ארגוני טרור בעזה, אתר המשטרה הפלסטינית ואתר חדשות גדול בסוריה.

מתוך דף הפייסבוק של IEF (צילום: פיסבוק)
מתוך דף הפייסבוק של IEF | צילום: פיסבוק



הישגים מעטים למתקפת הסייבר של "אנונימוס"

אמש פתחו מספר האקרים, שמרביתם מזוהים עם ארגון "אנונימוס", במתקפת רשת על אתרים ומאגרי מידע ישראלים - מתקפה שעד כה לא הצליחה במיוחד. הארגון הצהיר על הגברת המתקפות הווירטואליות במחאה על מדיניות ישראל כלפי הפלסטינים, כשאתרי האינטרנט של מערכת הביטחון ומאגרים בנקאיים נמצאים במוקד הפעולה.

הפרטים שהוצאו ממשרד הפנים הפלסטיני
הפרטים שהוצאו ממשרד הפנים הפלסטיני | צילום:

"כמה מאות אתרי אינטרנט ישראלים הושחתו, ורובם קטנים ולא מהותיים", הסבירו בחמ"ל הסייבר של חברת רדוור. החברה זיהתה נסיונות תקיפה נגד אתרים ממשלתיים, ורק אחד מהם - מנהל המחקר החקלאי במשרד החקלאות - הושחת לזמן קצר.