הסכם הגרעין - תחילתו של מרוץ חימוש במזרח התיכון? בכירים ישראלים מזהירים הערב (שני) כי בשבועות האחרונים הגבירה אירן את פעילותה לחמש את חיזבאללה לקראת עימות אפשרי עם ישראל בהיקפים נרחבים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי אותם גורמים, מידע מודיעני חדש מעלה כי טהרן מעלה הילוך נגד ישראל בכל החזיתות - משלחות אירניות שהגיעו לרצועת עזה, הקמת חזית נוספת ברמת הגולן וניסיון לחמש את אנשי חמאס ביהודה ושומרון.
דברי הבכירים באים על רקע החלטתו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין להסיר את האמברגו על מכירת מערכת הטילים המתקדמת S-300 לאירן. מדובר במערכת מתקדמת ביותר נגד מטוסים הנתפסת בישראל כנשק שובר שוויון שיקשה מאוד על האפשרות לתקוף באירן אם תתקבל החלטה כזו.
"מערכת ה-S-300 היא מערכת שמיועדת באופן בלעדי לצורכי הגנה", אמר היום שר החוץ הרוסי לברוב. "היא אינה מיועדת בשום אופן להתקפה ולכן אינה מעמידה בסכנה אף אחת ממדינות האזור, לרבות מדינת ישראל".
למרות דבריו של לברוב, הערב הביעה ארצות הברית הסתייגות מכוונת מוסקבה למכור את מערכת הטילים המתקדמת לרפובליקה האסלאמית. מהבית הלבן נמסר כי מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי העלה את ההסתייגות האמריקנית בשיחה שניהל עם לברוב.
בישראל טוענים כי הסרת הסנקציות הכלכליות על אירן תשחרר מיליארדי דולרים שישמשו למימון ארגוני טרור - בין היתר אלו הפועלים נגד ישראל כמו חיזבאללה וחמאס. בכיר ישראלי אמר כי אספקת הטילים לאירן היא תוצר לוואי של הסכם הגרעין.
בניסיון לספק מענה לחשש מפני אירן מבהירה ארצות הברית כי תספק לישראל חבילת סיוע צבאי. בתדרוך שקיימה עם כתבים ישראליים אמרה מוקדם יותר וונדי שרמן, הממונה על המו"מ עם אירן, כי בוושינגטון מבינים את הדאגה הישראלית אך משוכנעים כי העסקה היא הדרך הטובה ביותר למנוע מאירן נשק גרעיני.