יום שישי למצוד אחר מבצע הפיגוע ברחוב דיזנגוף בתל אביב: כוחות משטרה רבים המשיכו הבוקר (רביעי) בסריקות נרחבות אחר נשאת מלחם, המחבל שנמלט. מלחם, שרצח את אלון בקל ושמעון רוימי בפאב "הסימטא" ואת נהג המונית אמין שעבאן, נמצא עדיין במנוסה ואתמול רמז המפכ"ל אלשיך כי הוא אינו נמצא באזור תל אביב כאשר אמר: "אפשר להוריד משמעותית את המתח בגוש דן".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כוחות הביטחון לא שוללים את האפשרות כי בכוונתו של המחבל לבצע פיגוע נוסף. חלק מקרוביו של מלחם, בהם אביו, נעצרו במהלך החקירה - אך בית המשפט הורה לשחרר את אחיו ג'וודאת ולקצר את מאסר האב מוחמד, למרות שהם חשודים בסיוע ברצח.
פרקליטו של אביו של המחבל, עו"ד נחמי פיינבלט, אמר אמש לחדשות 2: "האב מעריך שהוא בשטחים". פיינבלט הוסיף כי "האב רוצה להאמין שהבן שלו נשכר על ידי בעל עניין לפגוע במישהו על רקע פלילי תמורת כספים". כמו כן אישר הפרקליט כי לפי הידוע לו, האב והבן שוחחו לאחר הפיגוע - כאשר האב ניסה להבין להיכן נעלם הנשק שהיה בכספתו.
האב לא שולל אפשרות לפיה בנו נקלע למצוקה כספית ולכן הסכים לבצע ירי: "הוא אמר שזו המאפיה". כמו כן טען האב כי "יש הרבה נתיבים לשטחים, גם אם הצבא סוגר את הדרכים" - ובכך רמז על מקום הימצאותו האפשרי של בנו המבוקש.
סכנה ידועה מראש
לפני תשע שנים ריצה המחבל נשאת מלחם עונש מאסר, לאחר שתקף חייל במברג וניסה לחטוף את נשקו. לאורך תקופת מאסרו, עתר מלחם לבית המשפט כדי לקבל הקלות והטבות ותמיד נדחה: הנימוקים לדחיית העתירות יכולים להצביע על מסוכנותו של האיש ועל התנהגותו השלילית בין כותלי הכלא.
בינואר 2011 עתר מלחם בדרישה לקבל שעון יד, אך בית המשפט דחה את הבקשה בטענה כי המחבל עלול לפגוע באסירים וסוהרים: "המשיב מתנגד להוצאת העותר לחופשות וסומך התנגדותו על כך שהעותר חזר מחופשתו האחרונה באיחור של 20 שעות, יש לחובתו מידעים שליליים בדבר החזקת דוקרן ותקיפת אדם אחר. נוסף על כך, הוא לא השתלב בקבוצה לשליטה בכעסים".
ביולי אותה שנה ביקש המחבל לקבל דיסקים לשמיעת מוזיקה. גם את העתירה הזו דחה בית המשפט: "עיון במידעים שהוצגו על ידי השב"ס החסויים אכן מעלה כי העותר היה מעורב בהתנהגות אלימה וכן החזיק ברשותו חפץ אסור. לכן אני דוחה את בקשתו".
שנה לפני כן, ביולי 2010, ביקש מלחם לצאת לניתוח לייזר להסרת משקפיים. בית המשפט דחה את הבקשה מחשש ממשי שמלחם יימלט. "עצם הוצאתו של העותר למרפאה חיצונית לניתוח פרטי, כרוכה בפעולות מסוימות, מטבעו של דבר, של שב"ס", הסביר בית המשפט. "בנסיבות אלה, לא ראיתי פגם בהחלטה לדחות את בקשת העותר".
פרקליטו של החייל שהותקף על ידי מלחם, עו"ד אמיר לוי, אמר בתגובה: "עבור מרשי מדובר באירוע טראומטי אשר השלכותיו לגביו קשות מאוד ומלוות אותו עד היום. עמדתו של מרשי לא נשמעה טרם ההגעה לעסקת הטיעון בין הפרקליטות לבין המפגע, עליה נודע למרשי בדיעבד. הסדר הטיעון הקל היכה בהלם את מרשי, נוכח הפגיעה הקשה בו. המפגע היה טיפוס אלים טרם הפגיעה במרשי ואף לאחריה ועש להצטער על כך שהגורמים הרלבנטיים לא זיהו את המסוכנות של המפגע, אף שהכתובת לגביו היתה על הקיר".