מפקד פלוגה ביחידה מובחרת טוען כי לאחרונה נאלץ "להתחנן" בפני מעסיקים של חיילי מילואים - זאת על מנת שיסכימו לשחרר אותם להגיע לתעסוקה מבצעית. לבסוף הוא אף נאלץ לשחרר עשרה אחוזים מהם בעקבות חשש ממשי לפרנסתם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מפקד הפלוגה, שדבריו פורסמו בגיליון האחרון של עיתון "במחנה", ציין כי הפעילות נערכה ביהודה ושומרון. על אף שבקשתו לקרוא ללוחמיו למילואים מעוגנת ב"חוק שירות המילואים, התשס"ח - 2008", חלק מהמעסיקים סירבו לאפשר לעובדיהם להתייצב ואיימו לפטרם, כך לדבריו.
אחרי שהבין שפרנסתם עלולה להינזק, המ"פ שחרר כעשרה אחוזים מלוחמיו מהשתתפות בתעסוקה המבצעית. "המעסיקים כבר לא 'נעמדים דום' לצו מילואים ומשחררים עובדים", אמר המ"פ, רס"ן חגי.
לדבריו, "לראשונה בחיי נדרשתי להתקשר למעסיקים. חלקם הבינו ושחררו, עם חלקם הגעתי לפשרה במסגרתה העובד יעשה פחות ימים מכולם ויותר שבתות במקום ימי עבודה, אחרים הבהירו לי שזה יעלה לחייל שלי בפרנסה, אז נאלצתי לוותר".
"חוק חיילים משוחררים (החזרה לעבודה), תש"ט - 1949" קובע כי אין לפטר עובד בגין שירותו במילואים ושפיטורים בנסיבות אלו בטלים. עוד מחמיר החוק ומבהיר שאין לפטר עובד במהלך ימי המילואים ועד 21 ימים לאחריהם.
"הבוס יכול למשל לא לקדם את העובד או לפגוע בו בדרכים אחרות ונתקלתי בלא מעט מקרים מהסוג הזה", אמר רס"ן חגי. "למשל, התקשר אליי חייל ואמר שהמעסיק עושה לו את המוות כי זו בדיוק העונה שלסינים יש חופשה והוא עובד בחברה שמוכרת להם תכשיטים. הם אמרו לו שהם מצטערים שבכלל העסיקו אותו. במקרה הזה שחררתי אותו כיוון שאני יודע שזה יפגע לו בקריירה באופן אנוש".
הוא ציין כי בשל התנהלות המעסיקים הוא נתקל בקושי בגיוס כלל הלוחמים שלו לאימונים משותפים שבהם נדרשת התייצבות מלאה. "אי אפשר לאמן חייל בלי המחלקה שלו והפלוגה שלו כי הוא חלק מקבוצה ועליו להתאמן עם החברים שלו", הסביר הקצין. במקרים מסוימים בהם חייל לא התייצב מספר פעמים, הוא נאלץ אותו מהפלוגה, שהיא יחידה התנדבותית.