שעות ספורות חלפו מאז ההודעה הדרמטית, אך צפויה, של ראש הממשלה נתניהו על הקדמת הבחירות - וכבר ניתן להעריך כיצד תיראה מערכת הבחירות של סתיו 2012-חורף 2013.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ראש הממשלה מאמין שהוא ייבחר שנית; אהוד אולמרט שיכול היה לפגוע מעט בסיכוייו כבר לא יספיק להתמודד, וגם לציפי לבני שטרם החליטה אם לשוב לפוליטיקה או לא - יהיה קשה להיכנס.
בניגוד לרוב המתמודדים, שכנראה יציגו סדר יום חברתי-כלכלי, האג'נדה שיציג נתניהו תהיה ביטחונית ותיסוב גם, ובעיקר, סביב תכנית הגרעין האירנית. כבר בנאומו באו"ם הדגיש ראש הממשלה ששנת ההכרעה בנושא היא 2013 ולא 2012.
עם זאת, אחת ההתחייבויות היותר משמעותיות של נתניהו בבחירות הקודמות היו לחסל את הגרעין האירני - והיעד הזה לא הושג. לכן, הנושא הביטחוני יכול גם לשמש כנגדו במערכת הבחירות ויכול להיתפס ככלי פוליטי ומפלגתי - במקום איום קיומי.
התאריך הראשון: 15 בינואר
נתניהו ינהיג בליכוד פריימריז-בזק בתוך חמישה שבועות. כך, מקווים בסביבתו, הליכוד תהיה המפלגה הגדולה הראשונה שמוכנה לבחירות. עוד לפני כן, יביא ראש הממשלה לאישור כבר ביום שני הקרוב את החוק לפיזור הכנסת.
אחרי הבחירות הפנימיות, ראש הממשלה ירצה להגיע לבחירות לכנסת ולראשות הממשלה כמה שיותר מהר. המועד הקרוב ביותר האפשרי הוא 15 בינואר, לפי חישוב של 90 ימים מרגע חקיקת החוק לפיזור הכנסת ועד הקדמת הבחירות. הוא יסכים להתפשר על 29 בינואר, כפי שהציעה יו"ר מפלגת העבודה שלי יחימוביץ', אבל לפי ההערכות קטנים הסיכויים שהבחירות יגיעו לתחילת חודש פברואר.
צריך לזכור שהשאלה פה היא לא רק מי יהיה ראש הממשלה הבא, אלא גם מי יהיו המפלגות השולטות בכנסת. באופן יוצא דופן, כ-40-50 ח"כים שמכהנים כעת לא יהיו בכנסת הבאה ומעניין לראות מי יחליף אותם וכיצד זה יבוא לידי ביטוי.
הולכים לבחירות - סיקור מיוחד
הבחירות יוקדמו: "אינטרס לאומי"