שר המשפטים לשעבר פרופסור דניאל פרידמן התייחס בתוכניתנו "פגוש את העיתונות" עם דנה ויס לסערה סביב "חוק החרם" שעבר השבוע בכנסת. "אני חושב שהחוק הוא לא טוב ולא רצוי והיה עדיף לא לקבל אותו", קבע שר המשפטים לשעבר.
פרופסור דניאל פרידמן הסביר את הרקע להתעוררות החוק. "מצד אחד יש בו מאבק בחרם נגד ישראל ומצד שני כרכו לכאן גם את הויכוח המתמשך על ההתנחלויות. הרקע הכללי הוא שלמדינת ישראל יש בעיה ממנה הכל מסתעף וזה החזקת השטחים שם יש מאות פלסטינים בלי זכויות אזרח. כאן צריך להחליט איך מתמודדים עם הבעיה הזאת".
"הבעיה הזו מסתעפת, יש גישה מכאן ויש גישה משם", המשיך שר המשפטים לשעבר. "הגישה האחת גרמה להרבה פעולות נגד הציונות ונגד המדינה והיא אומרת שההתנחלויות הן לא לגיטימיות ולכן ישראל היא לא לגיטימית. יש הרבה קריאות שתומכות בגישה הזו. לגישה קמו מתנגדים ואני חושב שהקיצונים משני הצדדים מזינים אחד את השני. ברגע שיש גישה קיצונית מצד אחד, הגישה הקיצונית מהצד השני מזינה את זה. למשל: אם יש לנו חברת כנסת שמשתתפת במשט הטורקי אז יהיו גם תגובות מהצד האחר".
"אף אחד לא אומר שכל חוקי הכנסת מצוינים", הדגיש פרופסור פרידמן והוסיף כי "כל גוף עם סמכות ושיקול דעת יכול מידי פעם לטעות. צריך לזכור שהחוק בצורתו המקורית היה יותר חמור ועבר תהליך של ריכוך".
לקראת העתירה לבג"ץ נגד חוק החרם אמר השר לשעבר פרידמן: "הנושא של החוק צפוי להגיע לבית המשפט העליון ושמחתי לשמוע שהיועץ המשפטי לממשלה יהודה ויינשטיין עומד לייצג את הממשלה בבג"ץ. בעבר אני הצעתי לתת לגיטימציה לבית המשפט לפסול חוקים ולתת לכנסת ברוב של 61 לבטל את החלטת בית המשפט. במקרה הזה אני לא חושב שהיו 61 חברי כנסת שהיו מבטלים את החוק".