אחרי הסערה, ראש הממשלה בנימין נתניהו מתערב בחקיקה השנויה במחלוקת ומקפיא גם את "חוק ארגוני השמאל" - עליו פורסם לראשונה כאן בחדשות 2.
שרי הממשלה היו אמורים להצביע הבוקר בישיבת הממשלה על ערר לחוק שאושר בוועדת השרים לחקיקה בשבוע שעבר, להגבלת המימון לארגונים ממדינות או גופים כמו-ממשלתיים זרים, אך נתניהו דחה את ההצבעה למועד לא ידוע.
השרים בני בגין ודן מרידור הגישו את הערר, לאחר אישור החוק שיזם ח"כ אופיר אקוניס (ליכוד). המשמעות של אי דיון בערר בממשלה היא בלימת החקיקה ומניעת העלתה לדיון בקריאה שנייה ושלישית.
נתניהו פנה לפני מספר ימים לח"כ אופיר אקוניס, יוזם החוק, בעקבות שיחה שקיים עם היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין וביקש ממנו לחדד את הצעת החוק כך שתהיה הפרדה ברורה בין עמותות פוליטיות לעמותות לא פוליטיות.
ויינשטיין אמר אז לנתניהו כי החוק "פוגע בחופש הביטוי, בחופש ההתאגדות והוא אינו מידתי". נתניהו הציע בשיחה "התאמות": העלאת סכום התרומה המותרת והגדרה יותר ברורה של הארגונים שעליהם יוטלו מגבלות - רק כאלה שיש להם באופן מובהק פעילות הנוגעת לענייניה המדיניים הפנימיים של ישראל.
עוד חקיקה שנבלמה: שימוע לשופטים בפני חברי כנסת
בשבוע שעבר הורה נתניהו לשר המשפטים יעקב נאמן לגנוז את הצעת החוק לשימוע שופטים בפני חברי כנסת.
ראש הממשלה שוחח עם נאמן ויו"ר הקואליציה זאב אלקין ואמר להם כי "שופטי בג"ץ לא יעברו שימוע בפני פוליטיקאים". נתניהו הוסיף: "לא יקום ולא יהיה, עצמאות בתי המשפט היא מעל הכל. יש לקדש את הפרדת הרשויות ושלטון החוק לכן אני מבקש למחוק את ההצעה מסדר היום לחלוטין".
הכנסת הייתה אמורה להצביע על החוק, אך ההצבעה נדחתה בשבוע בשל הסערה הציבורית שעורר החוק ובעקבות התערבותו של ראש הממשלה, נראה שהיא תבוטל.