האם בעוד פחות מחצי שנה ייקראו אזרחי ישראל להגיע אל הקלפיות? ראש הממשלה בנימין נתניהו נועד בתקופה האחרונה עם כמה כמה ממנהיגי סיעות הקואליציה ודן עמם באפשרות לקיים את הבחירות לכנסת בחודשים הקרובים. כך חשפה הערב כתבתנו רינה מצליח ב"אולפן שישי".
מאותה סדרת פגישות עלה כי מועד הבחירות שאליו שואף נתניהו ייקבע לספטמבר או לאוקטובר הקרובים, אם כי גורמים שונים במערכת הפוליטית טענו כי ייתכן שההתמודדות תיערך אף קודם לכן. כך או כך, נראה כי אם המהלך יבשיל - תתקיים ההצבעה לכנסת יותר משנה טרם סוף כהונתה של הממשלה.
בתחילת מושב הכנסת הקרוב יניחו חברי סיעת מרצ הצעה שתקרא להקדים את הבחירות. כשבוע-שבועיים אחר כך, תגיש יו"ר העבודה שלי יחימוביץ' הצעה דומה - שלפי גורמים במערכת הפוליטית, תואמה מבעוד מועד עם לא אחר מאשר ראש הממשלה נתניהו עצמו. נוסף על כך, רווחת ההערכה כי יחימוביץ' לא תגיש את ההצעה אם לא יהיה לה רוב. אם נכון הדבר, הרי שיש בכך משום רמז עבה באשר לכוונותיו בעניין הבחירות. יחימוביץ' עצמה הכחישה כל תיאום עם נתניהו בסוגיה.
סוגיה נוספת שתעלה בפתיחת מושב הכנסת הקרוב נוגעת לעתידה הפוליטי של יו"ר קדימה לשעבר ציפי לבני, שככל הנראה תודיע על פרישתה מתפקידה בבית הנבחרים. עם זאת, אין בכוונתה לעזוב את החיים הציבוריים - והיא תמשיך בפעילותה במסגרות שונות.
נתניהו מעדיף בחירות בשיא הכוח - כשהמתחרים לא פופולריים
במישור המעשי, מעדיף נתניהו שהיוזמה שתביא לפיזור הכנסת הנוכחית תגיע מהאופוזיציה. לפי הערכותיו, מעוניין הציבור הישראלי ביציבות שלטונית ועל כן - "איומיו" של שותפו הבכיר לממשלה ויו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, להגיש הצעות חוק הנוגעות לסדר היום האזרחי שהוא מבקש לקדם - תעמיד את ראש הממשלה בהתמודדות מול סחטנות. לפיכך, הליכה לבחירות תוכל לחסוך זאת ממנו.
רצונו של נתניהו להקדים את הבחירות נובע, בין היתר, גם מהפופולריות הרבה שלה הוא זוכה כבר תקופה ארוכה וממעדו כפוליטיקאי האהוד ביותר כיום על הציבור. מעמד חזק זה, יחד עם העובדה שאלו המתיימרים להיות יריביו - שאול מופז ויאיר לפיד - טרם הצליחו להציב עצמם כאלטרנטיבה, יסייע לו לשמר את מעמדו. סוגיה נוספת היא שאיפתו של ראש הממשלה להגיע לבחירות במועדן המתוכנן על רקע קיצוץ עמוק בתקציב שצפוי ל-2013.
נתניהו מעדיף לצאת למרוץ על רקע סוגיות כגון אלו של חוק טל - גיוס החרדים והשוויון בנטל. פרט מעודד נוסף עבורו הוא שזולת מרצ, הביעו כל סיעות הכנסת עניין לנהל עמו משא-ומתן כדי לחבור לממשלה בראשותו.