מליאת הכנסת אישרה הערב סופית את חוק משאל העם, במהלך שנחשב לאחד המשמעותיים שהכנסת ה-18 נדרשה להכריע בעניינו. החוק קובע כי כל הסדר מדיני שבמסגרתו יועברו שטחים מריבונות ישראלית כמו ירושלים והגולן לריבונות זרה, ידרוש ברוב של 80 חברי כנסת ומעלה. אם לא יימצא רוב, יובא ההסדר למשאל עם. את ההצבעה המכריעה העברנו בשידור חי כאן באתר האינטרנט של חדשות 2.
החוק אושר בקריאה שלישית, כש-65 ח"כים בעד ו-33 נגד. 22 חברי כנסת נעדרו מההצבעה. מפלגת קדימה הודיעה כי בשל התנגדות לעיקרי ההצעה, לא תתמוך בחוק וחבריה צפויים להצביע נגדה. עם זאת, בניגוד לעמדת מפלגתו, ח"כ עתניאל שנלר הצביע בעד החוק.
יוזמה לחוק גורף יותר בכנסת
זמן קצר לאחר אישור החוק, בירך ראש הממשלה בנימין נתניהו על אישורו וציין ש"כל הסכם שלום מחייב הסכמה לאומית רחבה והחוק מבטיח זאת. החוק מצמצם את המחלוקות והמתחים בעם, ומונע את הטענה שהסכמים יושגו בתמרונים פרלמנטרים שאינם משקפים את רצון הציבור", נמסר מלשכת נתניהו.
ראש הממשלה הוסיף כי "הציבור הישראלי מעורב, בקיא ואחראי ואני סומך עליו שביום ההכרעה יתמוך בהסכם שלום שעונה על האינטרסים הלאומים וצרכי הביטחון של מדינת ישראל".
חוק משאל עם אחר, שיוזם חבר הכנסת אופיר אקוניס, מצוי כעת בראשית הליך החקיקה שלו. חוק זה גורף יותר, וקובע כי בכל הסדר מדיני, גם עם הפלסטינים, יצטרכו מקבלי ההחלטות להשתמש במשאל עם.