עמיר פרץ סולל דרכו בשנית לראשות מפלגת העבודה - זאת כפי שפורסם לראשונה בחדשות 2 באינטרנט.
במסיבת עיתונאים שכינס הבוקר חבר הכנסת הודיע רשמית שיתמודד בבחירות הקרובות על ראשות המפלגה מול חברי הכנסת שלי יחימוביץ' ויצחק בוז'י הרצוג. "זה הרגע וזה הזמן, אתמודד על ראשות העבודה", הכריז פרץ. "נפעל להחזיר את מפלגת העבודה למרכז המפה הפוליטית. אם הייתי חושב שאין לנו סיכוי לא הייתי מצטרף למירוץ. כל מי שייבחר יהיה בחירה ראויה".
פרץ הוסיף כי בכוונתו להגיש תכנית "להקמת כיפת ברזל חברתית". לדבריו, התכנית תכלול "הגנה על שלושת הדברים: חברה, דמוקרטיה ושלום. נטפל בפער החברתי הגדול ובחיזוק מעמד הביניים".
על תקופתו כשר ביטחון אמר פרץ כי "אין לי ספק שימצאו טעויות. איני חף מטעויות. אני יכול להביט בעיניים של האזרחים ולומר: לא היו לי שיקולי אגו, והוסיף: "אני לא רואה את עצמי מועמד להיות שר ביטחון".
פרץ כמעט ונחנק מבכי כשאמר: "אני מודה לארצי ולמולדתי שאפשרו לי, לילד מעיירת פיתוח, להגיע לאן שהגעתי. במקום אחר בעולם ילד כזה היה מקבל את ההזדמנויות שאני קיבלתי?". הוא הוסיף: "עברתי 5 שנים קשות, אני מצולק".
שר הביטחון לשעבר מתח ביקורת חריפה על מדיניות ממשלת נתניהו, ואמר: "ביבי הוא לא סרבן שלום, הוא תחמן שלום".
כבל, בן סימון ומג'דלה תומכים
פרץ כיהן כבר בשנת 2005 כיו"ר המפלגה, לאחר שניצח את שמעון פרס בפריימריז על ראשות המפלגה שנערכו באותה השנה. עם כניסתה של מפלגת העבודה לממשלה, נבחר פרץ לתפקיד שר הביטחון. ביקורת קשה נמתחה אז על התנהלותו במהלך מלחמת לבנון השנייה וביוני 2007, עם היבחרו של אהוד ברק לתפקיד יו"ר המפלגה, הודיע פרץ על התפטרותו מתפקיד שר הביטחון.
כבר בסוף השבוע נודע לחדשות 2 כי שלושה חברי כנסת ממפלגת העבודה הביעו תמיכה בפרץ, ביניהם ח"כ איתן כבל, ח"כ דניאל בן סימון וח"כ ראלב מג'דלה.
בסוף חודש ינואר, עם הודעתו של ברק על פרישתו מהמפלגה והקמת סיעת "העצמאות", הודיע פרץ כי הוא נשאר במפלגת העבודה. והיום מסר באופן רשמי שבכוונתו להתמודד פעם נוספת על ראשות המפלגה.