מבקר המדינה השופט בדימוס יוסף שפירא הודיע הבוקר רשמית כי יפתח בבדיקת נושא הוצאות אישי ציבור. זאת, בעקבות הפרסומים אודות הזינוק בהוצאות מעון ראש הממשלה והתקנת מיטה מיוחדת במטוס ששימש את נתניהו ורעייתו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בדיקת מבקר המדינה תעסוק בהוצאות של נבחרי ואנשי ציבור הממומנות באופן חלקי או מלא על ידי המדינה. בהודעת משרד מבקר המדינה צוין כי ייבדק "נושא הוצאות שבהן משתתפת המדינה - בארץ ובחו"ל"
ההודעה על פתיחת הבדיקה מגיעה לאחר שבשבועות האחרונים פנו חברי כנסת רבים, כמו גם חלקים מהציבור, בדרישה לבחון את הוצאותיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. "הנושאים הללו צריכים להגיע להסדרה שקופה וברורה כלפי הציבור", הבהיר המבקר שפירא.
"מצפים לדוגמא אישית מנבחרי הציבור"
בשבוע שעבר פנה ח"כ איתן כבל (העבודה) למבקר המדינה וביקש לבדוק את העלייה החדה בהוצאות של מעון ראש הממשלה בארבע השנים האחרונות."ברור לכל בר דעת כי מעון ראש הממשלה הוא מקום המשמש גם לצרכי עבודה ואירוח ולכן הוא נהנה ובצדק מתקציבים נדיבים, אבל נדמה שבמקרה הנדון נרמסה כל נורמה של צניעות או מידתיות", הדגיש.
ח"כ כבל ביקש לערוך בדיקה מעמיקה של הנושא ולבחון אם ההוצאות מחייבות: "בתקופה בה חותם ראש הממשלה על תקציב שפוגע כמעט בכל בית בישראל ומבקש מהעם להדק את החגורה, אנו מצפים ממנו לשמש דוגמה אישית ולצמצם בהוצאות הממומנות מכספי משלם המיסים. לצערי הנתונים מראים כי הוא בחר בדרך ההפוכה והביא לעלייה בלתי פרופורציונאלית ומנקרת עיניים בניהול מעונו".
תקציב בית רה"מ: זינוק של 80% בארבע שנים
לשכת ראש הממשלה חשפה בשבוע שעבר את הוצאות מעון ראש הממשלה והתקציב המוקדש לסעיפים השונים. תקציב מעון ראש הממשלה לשנת 2012 עמד על 5.4 מיליון שקל, לעומת כ-3 מיליון שקל בשנת 2009. הנתון הלא מחמיא הזה התקבל בעקבות זינוק של עשרות אחוזים בהוצאות במגוון תחומים - "מזון ואירוח רשמי", "ניקיון ומשק בית", "רכש ריהוט וכלי בית", ועוד.
ההוצאות על "מזון ואירוח רשמי" זינקו בין 2009 ל-2012 בשיעור של 117% - מ-214 אלף שקלים, ל-480 אלף שקלים. ההוצאות על "ניקיון ומשק בית" זינקו ב-118%, מ-553 אלף שקל, ל-1.2 מיליון שקל. הוצאות הבית הפרטי של הזוג נתניהו בקיסריה עמדו ב-2012 על 318 אלף שקל, לעומת 184 אלף שקל ב-2011.
נתונים דומים התקבלו בתחומים נוספים - הוצאות "דמי ייצוג", שהם בין היתר ביגוד, הנעלה, איפור וטיפולי שיער, זינקו בשנים המדוברות מ-33 אלף ל-64 אלף שקלים. בסך הכל, מאז 2009 זינק התקציב בכ-80%.