שר הדתות יעקב מרגי ודאי הופתע לקבל אתמול מכתב אישי מלא אחרת מאשר הכוכבת האמריקנית פמלה אנדרסון. אנדרסון, שתגיע בקרוב לישראל, מבקשת מהשר להסיר את התנגדותו לחוק הפרוות, שאמור לאסור על ייבוא פרוות לישראל.
התנגדותו של מרגי בולמת את התקדמות החקיקה בכנסת. "אני מאוכזבת לשמוע על כך שהעברת חוק הפרוות שוב נדחתה", כתבה אנדרסון למרגי ולח"כ חיים אמסלם, שמתנגד גם הוא לחוק.
"בשם חבריי בקואליציית הפרוות והאנשים המסוגלים לגלות חמלה בכל מקום בעולם, אני מפצירה בכם לתמוך בחוק התקדימי וההיסטורי, ולהגן על מיליוני בעלי חיים אשר נורים, מתחשמלים, ועורם נפשט בעודם חיים, על מנת לייצר מפרוותם פריטי לבוש", הוסיפה.
הכוכבת, שאמורה להגיע לארץ כדי לשפוט בתכנית "רוקדים עם כוכבים" כתבה עוד, "אני בטוחה שאם תצפו, אפילו לכמה דקות, בכמה מהסרטונים אשר מתעדים מה בעל החיים עובר בכדי שנוכל ללבוש את פרוותו, אתם תסכימו שהדרכים בהן משתמשים מאד לא מתאימות לעקרונות היהדות, אשר מורים למנוע סבל מיותר בבעלי החיים מסביבנו".
"כשר הדתות של ישראל, אני מקווה שתשתמש בהשפעתך ובהזדמנות זו כדי להפיץ בשורה של חמלה לכל היצורים החיים", סיימה את המכתב - וחתמה.
בחודש אוגוסט שיגרה השחקנית בריז'יט ברדו מכתב דומה לשר התמ"ת בנימין בן אליעזר, בו כתבה: "סחר בפרוות של יצורים חפים מפשע שסובלים סבל פיזי ורגשי ומומתים בייסורים מגדיר מחדש את הרוע וחוסר המוסריות". לדבריה, "תן לישראל להיות אור לגויים בבחירה בין חמלה ורשע". מיד לאחר מכן הסיר השר את התנגדותו.
המאבק ל"חוק הפרוות" יוצא לרחובות
ארגוני זכויות בעלי החיים פתחו במאבק שהם מקווים שיוביל לאישור החוק, במסגרתו גם אינספור ציורי גרפיטי ברחבי תל אביב - ציור של מינק, חיה פופולרית במיוחד לפרוות בעלת פרווה רכה, ומתחתיו כיתוב "מתחרת הפרווה".
בין היתר ניתן למצוא את ציורי הקיר ליד חנויות בנחלת בנימין, כיכר המדינה, רחוב קינג ג'ורג', שינקין ועוד. עד כה אף ארגון רשמי לא מודה שהוא עומד מאחורי היוזמה - אך מפורסמים רבים כבר הביעו תמיכה והצטלמו עם חולצת "מחתרת הפרווה", ובהם סער שיינפיין, רננה רז, שלי גפני, גדי סוקניק, עדן הראל ועוד.
ח"כ רונית תירוש, יוזמת החוק, נפגשה לאחרונה עם השר מרגי במטרה להגיע לפשרה בנושא. אחת ההצעות היא שהחוק יאפשר ייבוא פרוות שועלים, מהן מייצרים את מגבעות ה"שטריימל", אותן נוהגים לחבוש חלק מהזרמים החרדיים. אגב, לפי פרסומים שונים, 30 בעלי חיים ניצודים בשביל שטריימל אחד בלבד.
לדברי ח"כ תירוש, כבר הוצע למרגי שפרוות השטריימלים לא ייכללו בחוק. "הכל כבר הוצע לו", אמרה הערב תירוש בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט. "עכשיו הוא טוען שזה יביא לפגיעה במדינות שמייצאות את הפרוות, והן בתגובה לא יקנו מוצרים מישראל. פשוט לא ברורים לי הטיעונים שלו".
"זהו רגע קריטי במאבק נגד התאכזרות לבעלי חיים"
אם אכן תושג פשרה בנושא, תצביע על החוק ועדת החינוך של הכנסת - ואז הוא יעבור לקריאה שנייה ושלישית.
בקבוצת הפייסבוק של "מחתרת הפרווה" נכתב כי: "עלינו להילחם כעת למען העברת החוק, זהו רגע קריטי במאבק נגד התאכזרות לבעלי חיים! בעלי החיים זקוקים לקולכם! שלחו מכתב לשר יעקב מרגי בו אתם מביעים את תמיכתכם בהצעת החוק, ומדגישים את חשיבות החוק עבור בעלי החיים בתעשיית הפרוות, וגם עבור תדמיתה של ישראל בעולם".
"בתעשיית הפרוות מעונים ונהרגים עשרות מיליוני בעלי חיים פרוותיים כל שנה. החורפנים, השועלים, הארנבונים, הדביבונים ועוד המון חיות פרוותיות רוצים לראות את סופה של תעשיית הפרוות!!", נכתב עוד.